Policajac u Prizrenu se žali zbog etničke diskriminacije

Pripadnik Policije Kosova iz bošnjačke zajednice se žali da mu je nepravedno promjenjeno radno mjesto. Čak, Sead Veliji, kaže da je degradacija izvršena na etničkoj osnovi. Njegova žalba je odbijena od strane komisije za žalbe, pa je slučaj pokrenuo u sudu.

Policajac u Prizrenu se žali zbog etničke diskriminacije

Kao policajac radi 14 godina. Ali, Sead Veliji u posljednje vrijeme nije zadovoljan svojom pozicijom. On se žali da mu je bez razloga dužnost prebačena iz centralne jedinice za ekonomski kriminal u Prištini u odjeljenju za regionalne istrage u Prizrenu.

Kasnije mu je rečeno da se radi o rekonstrukciji, ali Veliji kaže da su uprkos tome, svi su ostali na starim radnim mjestima, prenosi Express.

“Kasnije mi je rečeno da je u pitanju struktura, ali prošla su dva mjeseca i struktura je skoro ista. Ostali su da rade 11 policajaca iako struktura predviđa samo 7 policajaca. Izbaćen sam bez ikakvog razloga”, rekao je on za Klan Kosova.

Iako on neigra da je dobio žalbe ili kritike od svojih nadređenih za njegov rad, kaže da je degradacija izvršena na etničkoj osnovi.

“Jedini Bošnjak u Prizrenu i da se ukloni bez ikakvog razloga je diskriminacija”, kaže on.

U međuvremenu, Policija Kosova je preko zvaničnog e-maila saopštila da je žalba koju je podneo Veliju odbijena.

Ipak, Veliju se nije složio s tim i slučaj je procesuirao u Osnovnom sudu u Prizrenu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš