Počelo prikupljanje potpisa podrške listi ‘Muamer Zukorlić – ZA POMIRENJE’

NOVI PAZAR – Na Gradskom trgu u Novom Pazaru danas je počelo prikupljanje potpisa podrške za izbornu listu “Muamer Zukorlić – ZA POMIRENJE”.

Počelo prikupljanje potpisa podrške listi ‘Muamer Zukorlić – ZA POMIRENJE’

Nosilac liste, Muamer Zukorlić, sa suprugom Elmom posjetio je štand za prikupljanje potpisa, gdje je i sam potpisao podršku izbornoj listi.

Zukorlić je u izjavi za medije istakao da će se boriti za promjene koje će, kako je naveo, donijeti bolju budućnost građanima ove regije.

čekuje podršku ne samo Bošnjaka već i srpskih glasača koji prepoznaju vrijednosti od kojih niko neće imati zlo i štetu. Zukorlić podsjeća na kandidaturu za parlamentarne izbore Republike Srbije 2012 gdje je ubjedljivo pobijedio kada je riječ o Sandžaku i na istim izborima dobio povjerenje preko 20.000 srpskih glasača.

“Ono za šta se ja borim i za šta ću se zalagati će biti nešto od čega će imati svi koristi. 

Zukorlić želi da svo svoje iskustvo i sposobnosti staviti na raspolaganje ideji pomirenja, a parlamentu i politici nedostaju, ističe, ono što on može da ponudi, odnosno ambicije koje nosi u sebi.

“Moja je ambicija da dokažem da je moguće biti političar a biti pošten a to znači ne biti lopov, da je moguće biti političar a govoriti istinu a to znači ne biti lažov, da je moguće biti političar a biti vjernik. Ono što meni građani daju od povjerenja to jedino možete biti bolje nego što su očekivali”

Ukazano povjerenje i glasove koje dobije, kaže, neće otići u puko političko preživljavanje, već će taj glas dobiti svoj glas u parlamentu Republike Srbije. Dodaje da će kampanja koju bude vodio biti živa, ali čista. 

Ovim potezom Zukorlić pokazuje da nije taoc ni ahmedije ni prefiksa muftija jer za njega , naglašava, čovjek je najveća vrijednost.

“Izašao sam na crtu, ponašaću se onako kako vjerujem da treba da se ponašam u skladu sa svojim etičkim, duhovnim i moralnim uvjerenjima. Želim zahvaliti na podršci na ovom iskoraku koji neki zovu rizičnim, neki hrabrim, neki ga smatraju žrtvom a ja ga smatram korakom uloga mojih kapaciteta i onoga što posjedujem za interese vrijednosti u koje vjerujem. Za interes vjere, pravde, naroda, zajednice i općeg dobra za sve Bošnjake ali i za ostale građane” poručuje Zukorlić

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš