Odbornica Ajdini: Hidrocentrale uznemirile Župljane

Po ovom pitanju je odbornica iz koalicije Vakat Memnuna Ajdini prisutne odbornike upoznala “da su izdate dozvole od strane opštinske Direkcije urbanizma i prostornog planiranja i Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja van zakonskih okvira”, te i predočila uznemirenost građana Župe po ovom pitanju.

Odbornica Ajdini: Hidrocentrale uznemirile Župljane

Ona je je prisutne odbornike na sjednici upitala “da li se sjećaju da je ova skupština ikada raspravljala po pitanju izgradnje  hidrocentrala u Župi”?! Potom je za skupštinskom govornicom zatražila odgovornost “onih koji su radili van zakonskih okvira i na svoju ruku izdavali dozvole za gradnju hidrocentrala u Župi, bez rasparve u skupštini i bez predhodnih debata sa građanima te regije”.

Dr. Oruč Karadolami, odbornik iz NDS-a je za RTK-2, radia Kosova na bosanskom, izjavio da je ovo delikatno pitanje i da “treba zajedničko djelovanje bošnjačkih političkih zvaničnika, ali i građana Župe u legitnoj odbrani svojih rijeka i u zaštiti svoje životne sredine”. On je čak zaprijetio mogućom ostavkom svih odbornika iz bošnjačke zajednice ukoliko se ne zaštite interesi Župljana. 

I njegov kolega, odbornik Merdžan Osmani, izjavljuje da “nisu čista posla sa kriterijumima izdavanja dozvola”.

“Nismo protiv gradnje”, kaže on, ”ali jesmo protiv toga da se radi van zakonskih okvira. Mora se javno objaviti konkurs i da ptrednost u tome imaju sami Župljani, jer je to njihov atar i njihov životni prostor”.

Pored bošnjačkih odbornika, danas je svoju zabrinutost iznio i odbornik KTAP-a iz turske zajednice, Jemil Luma. On je iskazao čuđenje da se na ovaj način degradira Nacionaloni park “Šar planina”. 

“Ja ću uvijek biti protiv ovakve doluke”, kaže on. “Neću dozvoliti da nam se uništava jedna od najljepših regija Kosova, kao što je to učinjeno sa planinskim prevojem Prevalca, zarad nekih ličnih interesa”.

Po ovom pitanju raspravljaće se na nekoj od budućih sjednica skupštine.

Svakako da Župljane brine činjenica koja kruži i “izvire” iz nepouzdanih izvora da su zarad ličnih interesa, pored nekih zvaničnika opštine, “upleteni” i neki “kalauzi” iz Župe, ali i visoki bošnjački politički zvaničnici u ”iznuđivanju dozvola i lobiranja kod lokalnog stanovništva”.

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš