Numan Balić: Razriješili su me Vučićevi saradnici

Bivši zamjenik ministra za javnu upravu, Numan Balić, iz bošnjačke zajednice razriješen je odlukom premijera Kosova, Ramusha Haradinaja, smatra da su ovu odluku donijeli saradnici predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Numan Balić: Razriješili su me Vučićevi saradnici

Balić, koji je imenovan za zamjenika ministra u Haradinajevoj Vladi, 23. decembra danas je razriješen sa njegove funkcije.

Međutim, ovo nije prvi put da je razriješen. 2002. i 2003. godine on je bio ministar zdravstva, ali i tada je bio razriješen.

Za današnju odluku, Balić je rekao za Insajderi da oni koji su se žalili nisu Bošnjaci. “Kategorički potvrđujem:

1. Oni govore makedonsko-slovenski jezik i

2. Oni su Torbeši i Goranci”, rekao je Balić.

Dalje je Balić optužio saradnike srpskog režima i nekoliko poslanika Skupštine Kosova.

“Oni koji su me optužili su Miloševićevi saradnici i poznata imena saradnika srpskog režima, Džezair Murati, Usmen Baldži, Rasim Demiri, Duda Balje, Ćerim Bajrami”, rekao je Balić.

Pored ostalog, on je dodao da je ova odluka, koja je doneta protiv njega, kampanja od 2007. i 2010. godine, jer kako kaže, njihov cilj je bio eliminicija Bošnjaka i njega.

“Ovo je finale oštre kampanje ovih ne-Bošnjaka Vakata sa šefom Vlade iz mandata 2007. i 2010. godine, koji je imao cilj eliminacije Bošnjaka i Balića, koji je autentični bošnjački predstavnik, i uzurpacija sva mjesta u parlamentu i mjesta u Vladi, jedan ministar i 6 zamjenika ministra Torbeša i Goranaca Miloševića, prije, a sada Vučića četnika!”, rekao je Balić za Insajderi.

Numan Balić je drugi zamjenik ministra smjenjen u Haradinajevoj Vladi.

Izvor: (kosovo24sata.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš