Numan Balić i Hilmo Kandić ruše bošnjačka garantirana mjesta u Parlamentu Republike Kosovo!

Bošnjačka Koalicija Vakat je poslije publiciranja kandidata za zastupnike na izborne liste u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) i spoznaje da je na listi koalicije SDA-BSDAK od strane Numana Balića i Hilme Knadića, prijavljene za bošnjačka garantirana mjesta, ubačeno mnogo pripadnika albanske nacionalnosti, (jasno vidljivih, što je lahko dokazati po podacima s popisa stanovništva iz 2011. god., u Statističkom birou Kosova), poslala zahtjev CIK-u, Predsjedniku Republike, OSCE-u, ambasadama da se takve liste odbace u cijelosti ili pak sa njih skinu ljudi koji su albanske nacionalnosti.

Numan Balić i Hilmo Kandić ruše bošnjačka garantirana mjesta u Parlamentu Republike Kosovo!

Ovim postupkom Numan Balić sa svojim saradnikom, pošto je odbačen od ogromne većine bošnjačkog naroda Kosova - zbog zla koji je nanio ovih 17 godina, namjerno direktno narušava sistem predstavljanja nevećinskih zajednica na Kosovu i njihova garantirana mjesta, gdje su za bošnjačku zajednicu u Parlamentu garantirana tri (3) mjesta.

Svi znamo da je izborni sistem po OTVORENOJ LISTI, što znači da onaj kandidat koji dobije najveći broj glasova dobija zastupničko mjesto u Parlamentu.

Pozivamo ljude albanske nacionalnosti sa liste SDA-BDSK da ne dozvole da budu zloupotrebljavani od ove dvije osobe koji su već nanijeli mnogo štete u albansko-bošnjačkim odnosima, a pogotovo u odnosima Bošnjaka i međunarodne zajednice.

Mi smo svjesni da ogromna većina Albanaca nemaju ništa protiv nas kao što mi nemamo ništa protiv njih, jer mi zajedno gradimo našu državu Kosovo.

Pozivamo sve državne organe u Republici Kosovo, CIK na prvom mjestu, te međunarodnu zajednicu da ne dozvole ovo očigledno narušavanje ustavnog mehanizma zaštite nevećinskih prava na Kosovu preko namjere za uzurpacijom predstavničkih mjesta u Skupštini.

Ne bude li donijeta pravedna odluka u CIK-u da se sa te liste kandidata SAD-BSDAK skinu osobe iz albanske zajednice, obratićemo se tužbom i Vrhovnom i Ustanom sudu Kosova...
Ovom prilikom najoštrije osuđujemo i jučerašnje ponovno vrijeđanje Numana Balića pripadnika bošnjačkog naroda iz Prizrenske i Dragaške regije i prijetnje koje je uputio bošnjačkim ljudima u Pećkoj regiji, sa očiglednim ciljem da nastavi svoju podlu misiju podjele Bošnjaka Kosova.

Nećemo dozvoliti da Numan Balić kao čovjek poznat po veoma upitnom političkom, nasilnom i kriminalnog dosijea, redovno vrijeđa naš narod na Kosovu i van njega! Kosovo je pravna država i Numan Balić će dobiti kazne koje redovno izbjegava već 17. godina zaredom. A bošnjački narod i glasači su mu već u dva prethodna mandata pokazali da mu nije mjesto u predstavničkom sistemu Kosova.

Za Bošnjačku Koaliciju Vakat,
Rasim Demiri, ministar Vlade u tehn. mandatu

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš