Na Kosovu učenicima podijeljene čitanke na bosanskom jeziku

Preporod“, „Merhamet“, Fondacija „Alija Izetbegović“ i IK „Vrijeme“ poslali udžbenike

Na Kosovu učenicima podijeljene čitanke na bosanskom jeziku

Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“, Humanitarno drušvo „Merhamet“, Fondacija „Alija Izetbegović“ i Izdavačka kuća „Vrijeme“ poslale su za bošnjačke učenike na Kosovu donaciju iz Bosne i Hercegovine od 400 čitanki. Po 200 njih namijenjene su za pete i šeste razdere osnovne škole. Kako je naveo Ćerim Bajrami, zamjenik ministra trgovine i industrije u Vladi Republike Kosova, ispred Koalicije ‘Vakat’, narednih dana bit će podijeljene i početnice i radne sveske za prve razrede, za sve bošnjačke učenike na Kosovu.  

  • Ćerim Bajrami

    Ćerim BajramiFOTO: FACEBOOK

-Početnicu je ove godine kupilo Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnologije Republike Kosovo od IK „Vrijeme“ iz BiH, a posrednik na Kosovu je bila IK „Dukagjini“ iz Peći. Ministarstvo će izvršiti i njenu podjelu, iz istog dopremljenog kontigenta udžbenika. Ovo je rezultat našeg nedavnog dogovora s ministrom obrazovanja Vlade Republike Kosova, tokom susreta u Ministarstvu, kao i dogovora sa donatorima u BiH.

  • Donacija stigla iz BiH

    Donacija stigla iz BiHFOTO: FACEBOOK

Današnjoj primopredaji su prisustvovali direktorica škole u Vitomirici kod Peći, profesorica Draga Babačić, tedirektor škole u Rečanima kod Prizrena profesor Esat Kurešepi. Oni će uz pomoć svojih kolega i koleginica izvršiti daljnju distribuciju po drugim školama.

  • Čitanke za peti i šesti razred

    Čitanke za peti i šesti razredFOTO: FACEBOOK

-Narudžba je odrađena u koordinaciji sa sdirektorom Kurešepijem koji se izjasnio za najprioritetnije čitanke, što ne bi trebalo da znači da se neće nastaviti s nabavkom ovih udžbenika i za druge razrede. Zahvaljujemo se na dobroj volji donatora iz Bosne, posebno agilnom g. Muharemu Spahiću – istakao je Bajrami. 

Izvor: (avaz.ba)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš