Usmen Baldži, zamjenik ministra obrazovanja

MONT podijelio stipendije studentima

Ministartvo obrazovanja, nauke i tehnologije Kosova podijelilo je danas 750 stipendija za studente javnih univerziteta na Kosovu, za akademsku 2015/2016 godinu.

MONT podijelio stipendije studentima

Od tog broja, 10 posto stipendija je pripalo studentima iz manjinskih zajednica, koji su imali najmanju srednju ocjenu 8.0.

Ministar obrazovanja Arsim Bajrami je prilikom podjele stipendija kazao da se osjeća ponosnim i sretnim što dijeli stipendije za najbolje student, i za studente novih generacija, izražavajući nadu da će upravo oni razviti državu Kosovo. On je rekao da studenti imaju snove, a njihovi snovi su da imaju kvalitetno visoko obrazovanje, te tom prilikom obećao de će mislja za kvalitetno obrazovanje postati stvarnost.

"Možemo našu državu učiniti ponosnom i snažnom, jer imamo izvanrednu omladinu i historijsku misiju,  razvojnu misiju i  misiju evrospke intengracije. Vi studenti sutra ćete biti lideri Kosova”, kazao je Bajrami.

Zamjenik ministra obrazovanja, Usmen Baldži, u izjavi za Radio Kosovo 2, program na bosanskom jeziku, kazao da je ovo još jedna pozitivna stvar koje je ministartvo učinilo u poslednje vrijeme.

On je naglasio da  studenti na ovaj način dokazuju da je budućnost Bošnjaka i ostalih manjinskih zajednica na Kosovu svijetla.

“Studenti su ovim stipendijama samo nagradjeni za svoje znanje.Oni će sutra biti oslonac političkog, društvenog i cjelokupnpg djelovanja manjinskih zajednica na Kosovu, u ovom slučaju i  bošnjačke zajednice. Stipendije su date studentima svih univerziteta, ne samo prištinskog, već i prizrenskog, pećkog i ostalih univerziteta na Kosovu”, kazao je Baldži.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš