Meta: Ministarstvo za zajednice i povratak u službi svih građana Kosova

Naser Meta je imenovan ispred Nove demokratske stranke (NDS) u ovom mandatu na poziciji zamjenik ministra za zajednice i povratak u oktobru 2017. godine.

Meta: Ministarstvo za zajednice i povratak u službi svih građana Kosova

U toku svog mandata, posebno tokom 2018. godine je svojim zalaganjem uspio da, u skladu sa mogućnostima i politikom ministarstva, izdejstvuje pomoć za nekoliko porodica u vidu građavinskog materijala.

"Kao zamjenik ministra za zajednice i povratak u 2018. godini obišao sam od stranih ambasada, ministarstva, skoro svaku opštinu gdje žive manjinske zajednice, do svake kuće gdje god sam bio pozvan odnosno imalo potrebe za svaki vid pomoći u skladu sa mogućnostima i politikom našeg ministarstva. Tako da je rezultiralo sa 8 dobijenih građevinskih materijala za osam porodica kojima je bila pomoć preko potrebna za kvalitetniji život u njihovim porodičnim kućama u opštini Prizren (Župi i Podgoru). Na tome sam zahvalan ministru i svima u ministarstvu, od komisije sa kojom smo zajedno obilazili teren i utvrđivali činjenično stanje, tako i svima onima koji su pomogli u realizaciji ovog programa", rekao je zamjenik ministra Naser Meta.

Takođe se dotakao i planiranih projekata za 2019. godinu.

"Za 2019. godinu uradio sam tri programa u skladu sa politikom ministarstva i nastojim na tome da se oni realizuju. Radi se o: Programu stabilizacije i stambenog rješenja povratnika i pripadnika manjinskih zajednica u regionu opštine Prizren; Programu privrednog razvoja manjinskih zajednica na Kosovu, stabilizacija i održivost manjinskih preduzetnika; Orijentacionom programu promocije i unapređenja zdravlja manjinskih zajednica na Kosovu", kazao je Meta i na kraju dodao:

"Baviću se svime onime koje naša zajednica i naši građani imaju potrebe. Također bih htio obavjestiti sve manjinske zajednice u opštini Prizren,  sa akcenotom za bošnjačku zajednicu povratnike, koji su bili izbjeglice u periodu od 1999-2004. godine i posjeduju povratničku (ili izbjegličku) dokumentaciju, a do sada se nisu prijavili pri Kancelariji za zajednice u opštini Prizren, ili stranim organizacijama, da se obrate ili prijave Kancelariji za zajednice u registar povratnika. Prijavom dobijaju mogućnost uključenja u program ministarstva zajednice za povratnike".

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš