Danas u Skupštini Republike Kosovo, na dnevnom redu:

Danas Skupština Kosova glasa rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici

Nakon intenzivnih kontakata i priprema (od strane predstavnika Koalicije Vakat), sastanak sa predsednikom Skupštine Republike Kosovo, gospodinom Glauk Konjufec i potpredsjednik Mrs. Saranda Bogujevci, dogovoreno je glasanje rezolucije o osudi genocida u Srebrenici, BiH.

--

Predložen im je i dostavljen tekst za Rezoluciju koja je bila u Skupštini i 2015. godine (osnov - aktuelna rezolucija Parlamenta EU, uz specifikaciju pojedinih elemenata), koju su u to vrijeme predložili poslanici Vakat koalicije.

Prošle godine nacrt ovog teksta je uređen i uređen u komunikaciji sa bivšom predsjednikom Skupštine i njenim kabinetom.

Nekoliko dana unazad, uz rad članova radne grupe iz svih parlamentarnih odbora i uz informisanje i uključenje i druge dvije poslanice na garantirana mjesta za bošnjačku zajednicu i ostale nevećinske poslanike, te uz konsultacije oko sadržaja sa nekim predstavnicima bošnjačkog NVO sektora i sa pojedinim intelektualcima iz bošnjačkog manjinskog naroda i šire, uz angažman i poznatog pravnika iz albanske većine od strane spomenute potpredsjednice, sutra će, ako Bog da, poslanici Skupštine Republike Kosova (apsolutna većina albanskih poslanika, naravno) izglasati zadnju verziju Rezolucije o osudi Genocida u Srebrenici, Bosna i Hercegovina.

Ovim činom Republika Kosovo će se pridružiti mnogim demokratskim zemljama u regionu i šire.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš