Fond za podršku projekata nevećinskih zajednica povećan na 2,4 miliona eura

Ministar rada i socijalne zaštite, Skender Reçica primio je grupu poslanika iz nevećinskih zajednica, Emiliju Redžepi, Vetona Berishu i Etema Arifija, s kojim je razgovarao o podršci koje Ministarstvo rada i socijalne zaštite (MRSZ) daje kapitalnim projektima za nevećinske zajednice.

Fond za podršku projekata nevećinskih zajednica povećan na 2,4 miliona eura

Ministarstvo rada i socijalne zaštite (MRSZ) je u početku izdvojilo 1,8 miliona eura za kapitalne projekte, "Podrška za manjinske zajednice" - bošnjačkoj, turskoj, romskoj, aškalijskoj, egipćanskoj i goranskoj zajednici.

Ministar Reçica  je pred poslanicima rekao da je ovom fondu, u koordinaciji sa Ministarstvom finansija, dodano još 600 hiljada eura, čime se povećava na 2,4 miliona eura fond za podršku projektima za navedenih zajednica.

"Kroz ovaj fond, u saradnji sa opštinama na Kosovu, cilj nam je da podržimo sve projekte bošnjačke, turske, romske, aškalijske, egipćanske i goranske zajednice. MRSZ, u okviru svojih ciljeva na povećanju socijalne zaštite, čini sve napore kako bi se osigurao istinski prosperitet za sve kategorije društva u zemlji", rekao je ministar.

S druge strane, poslanici su se zahvalili ministru na povećanju sredstava ovog fonda i podršci koju daje nevećinskim zajednicama, ističući da takva podrška doprinosi osiguravanju stabilne dobrobiti ovih zajednica.

Obje strane su se složile da prodube saradnju na sličnim projektima u budućnosti, za šta je ministar izrazio uvjerenje da se ministarstvo zalaže da svaka kategorija društva u zemlji osjeti ruku podrške od države.

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš