Duda Balje: Smena zamjenika ministra, Bahrima Šabanija od strane Kurtija je čin osvete prema Bošnjacima

Ured premijera Aljbina Kurtija je ovu odluku oprazložio "navodnom " potrebom za novom sistematizacijom Ministarstva, pa iz tog razloga položaj koji je zauzeo Bahrim Šaban,prje dvje sedmice morao biti upražnjenj.

Duda Balje: Smena  zamjenika ministra, Bahrima Šabanija  od strane Kurtija je čin osvete prema Bošnjacima

Vršilac dužnosti premijera, Albin Kurti  je nedavno iz tog razloga smijenio zamjenika ministra iz bošnjačke  zajednice  u Ministarstvu regionalnog razvoja, Bahrima Šabanija.
No, iako Šabani dolazi iz Koalicije VAKAT, partije koju je Duda Balje napustila i formirala svoju partiju, Socijal demokartsku uniju, ona ističe da je ovo čin obmazde prema Bošnjacima i zato imam obavezu da reagujem i uvek ću reagovati kada se god krše prava Bošnjaka, ističe Duda Balje i nastavlja.

 „Jasno je da se ovde ne radi o nikakvoj reorganizaciji Ministarstva, već je u pitanju osveta prem onima koji su glasali za nepoverenje vladi Albina Kurtija. Naravno najlaške je  bilo osvetiti se Bošnjacima, mada znamo da je LDK inicirao glasanje o nepoverenju  vladi , ali kao što se vidi Bošnjaci iako  su najitegrativna zajednica na Kosovu,  prvo se oni kažnjavaju, naročito kad misle drugačije.
Inače, dosad su otpuštena tri člana Kurtijeve vlade, ministar unutarnjih poslova Agim Veliu, potpredsjednik vlade Avdullah Hoti i zamjenik ministra za regionalni razvoj Bahrim Šabani.

Izvor: (insajderi.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš