Duda Balje napustila Demokratsku stranku Bošnjaka

Poslanica u Skupštini Kosova u dva saziva i članica Glavnog odbora DSB povlači se iz ove stranke nakon što je osvojila još jedan poslanički mandat

Duda Balje napustila Demokratsku stranku Bošnjaka

Kao razloge za ovaj korak Duda Balje navodi narušene odnose u vrhu stranke a čija je kulminacija, kako ističe, bila agresivno izražena i u posljednjoj predizbornoj kampanji.

“Moja odluka je moj lični ali i moralni odgovor da ne želim nikako biti legitimacija aktivnosti koje se odnose na sam rad DSB-a, kao i političkih i interesnih poteza, koji se donose od uskog kruga grupe ljudi, većinom u cilju osobnih ambicija, malo vodeći računa o zajednici i eventualnim posledicama po nju samu”,  objavila je Duda Balje na svom facebook profilu.

Ona kao ostale razloge navodi i marginalizovanje starijih i iskusnih članova partije, netransparentnost donošenja odluka, trošenja finansija.

“Stvaranje frakcija, kao aktivnost u DSB-u, čiji deo ne želim biti, filtriranih kroz uske interese sa krajnim ciljem realzacije ličnih koristi, smatram veoma opasnim i rizičnim po sam autoritet DSB-a koji je godinama stvaran, ali još opasniji po samu zajednicu”, ističe Duda.

O njenom daljem političkom angažovanju Duda Balje kaže da će u novom sazivu Skupštine Kosova djelovati kao predstavnik Bošnjaka kroz parlamentarnu grupu “6+“, kroz koju će se, kako navodi, i dalje boriti za interese bošnjačke zajednice u zakonodavnoj vlasti.

Što se tiče funkcije u izvršnoj vlasti, gdje je za manjinske zajednice zagarantovano jedno ministarstvo, te da na njega polažu pravo i ostale manjinske zajednice, kaže da su u igri tri novoizabrana poslanika, odnosno kandidata za ministarsku funkciju u novoj vladi.

“Nakon sastanka sa predsjednicima partija LDK i VV, dobili smo konačan stav koji se odnosi na imenovanje budućeg ministra iz manjinskih zajednica, a to je da će ministarsko mjesto dobiti kandidat koji donese šest potpisa podrške od ukupno deset poslanika iz manjinskih zajednica. Podršku, odnosno potpis nisam deponovala do sada nikome”, istakla je poslanica Duda Balje u obraćanju koje je objavila na svom Facebook profilu.

 

Poštovani,

Posle dugog razmišljanja, a sve u interesu Bošnjaka Kosova , ali i donekle DSB-a , partiji kojoj sam idejom, svim srcem i bićem pripadala, moja malenkost Duda Balje ovim putem, odnosno ovim javnim obraćanjem, Vas želi obavestiti, da sam donela neopozivu odluku o defintivnom povlačenju iz partije DSB-a, uključujući i ostavku sa svih funkcija koje sam u DSB-u kako do juče obnašala.
Odluka je derivat dugog perioda narušene harmonije u jezgru DSB-a, a čija je kulminaci...

See More

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš