Duda Balje: Kako to da samo Srbi na Kosovu mogu raditi bez nostrifikovanih diploma?!

Na sastanku komisije za ljudska prava, Duda Balje je zatražila da joj se objasni zašto samo Srbi mogu raditi bez nostrifikovanih diploma na Kosovu.

Duda Balje: Kako to da samo Srbi na Kosovu mogu raditi bez nostrifikovanih diploma?!

U Komisiji za ljudska prava danas je bio pozvan ministar obrazovanja, Syqiri Bytyqi da podnese izvještaj o problemima validnosti diploma.

Predsjednica komisije Duda Balje je rekla da je ministar pozvan, jer je jedan Bošnjak tražio objašnjenje u vezi nostrifikacije diploma.

Ministar Bytyqi je rekao da ako je riječ o profesoru iz Peći da je on održao sastanak sa njim.

“Ako se radi o zahtjevu profesora iz Peći ja sam se sastao sa njim. Koliko ja imam informacija, njemu je pronađeno riješenje i radno mjesto”, rekao je ministar.

Balje je dalje zatražila objašnjenje od ministra zašto samo Srbi od manjinskih zajednica na Kosovu rade bez nostrifikovanih diploma.

“Možda nema diskriminacije unutar kancelarije ali na terenu postoji diskriminacija i ovdje sam ubeđena 100 posto. Romima, Aškalijima i Bošnjacima se traži nostrifikacija kada se zapošljavaju. Samo se Srbima to ne traži”, rekla je Balje.

Predsjednica komisije je pitala ministra koliko Albanaca radi u Srbiji sa kosovskim diplomama.

“Ministre kažite mi koliko kosovskih Albanaca rade sa kosovskim diplomama u Srbiji. Nijedan. Koliko Srba rade na Kosovu sa srpskim diplomama bez nostrifikacije?”, pitala je Balje.

Ministar je nostrifikaciju diploma procjenio kao političko pitanje.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš