DSB-Koalicija Vakat: Osuda fizičkog nasrtaja i teških prijetnji Ćerimu Bajramiju

DSB-Koalicija Vakat osudila je fizički nasrtaj i teške prijetnje upućene Ćerimu Bajramiju od strane Nedžmetina Guši.

DSB-Koalicija Vakat: Osuda fizičkog nasrtaja i teških prijetnji Ćerimu Bajramiju

Reakciju DSB-Koalicije Vakat prenosimo u cijelosti:

OSUDA FIZIČKOG NASRTAJA I TEŠKIH PRIJETNJI ĆERIMU BAJRAMIJU, bivšem poslaniku i donedavnom zamjeniku ministra, od strane Nedžmetina Guši, čovjeka koji se predstavio za otkupljivaća kuća i budućeg graditelja zgrade u naselju Baždarana u Prizrenu.

 
 

Nedžmetin Guši je, predstavljajući se kao komšija, pozvao Ćerima Bajramija telefonom na navodni razgovor oko neke “zemlje… kod tvoje kuće.”

Ne znajuči prave namjere Gušija, koji se predstavio i kao budući graditelj objekata, Bajrami je prihvatio kratki razgovor.

Čim je Bajrami seo i pitao – jeste to vi?, Guši ga je odmah počeo napadati i prijetiti, nasrtao je i fizički i izgovorio najmanje 10 puta da će Bajramija “pojesti mrak”, jer se on navodno suprostavlja da Guši gradi zgradu.

Bajrami je na sve te nasrtaje i prijetnje reagirao mirno, i tvrdio da ništa od toga nije tačno i da njega samo zanima njegova (zajednička) kuća i kuća njegove braće i urbanistički plan i rješenja s kojim su podignute njihove kuće.

Bajrami je izvadio telefon da pozove policiju, što mu je Gushi fizički branio daljnjim nasrtajem i sa još većim prijetnjama: “…Ti ne znaš ko sam ja, mene niko ne može ništa, ja kontrolišem sve”, itd.

Policija je izašla na licu mjesta, uzela izjavu, postoje svjedoci ovog slučaja očiglednog nasilja.

DSB – Koalicija VAKAT, najoštrije osuđuje fizički napad na gosp. Bajramija, i tražimo od policije i sudskih organa da reaguju adekvatno, i da počinioca privedu pravdi.

Opštinski organi bi trebalo da povedu računa o ovim i sličnim presijama na građane i dešavanjima unutar naselja Baždarana, blizu škole “Lek Dukagjini”, u Prizrenu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš