Dirljiva objava profesora poginulog mladića Seldina Alija PROČITAJTE

Dirljiva objava profesora poginulog mladića Seldina Alija PROČITAJTE

Objavu je počeo izvinjenjem:

 

DRAGI SELDINE, IZVINJAVAM TI SE!
TI SI ODGOVORNOST SVIJU NAS!

Predsjednik, predsjednik parlamenta, premijer, glavni tužilac, glavni policajac, ministarstvo, gradonačelnik, inspektori, prijatelji, rođaci i ostali, svi smo svijedoci da život nema vrijednost, posebno na Kosovu. Čovjek se rodi i umre bez vrijednosti.

Neko provodi odmore na svijetskim plažama neko se bori za parče hljeba! Neko uzima milione iz državne kase a neko je žrtva preživljavanja. Još nisi napunio 18 godina, a zbog lokalnih satrapa otvorio si svoj grob.

U više slučaja, naša kosovska gospoda, poslala je bar po jedan telegram, ali ovog puta nedostajala je objava na Facebook-u. O naši lideri, da li vas griže savest, da li vam je mirna duša, da li se stidite nesreće vašeg naroda. Koliko ljudi treba da umre da bi se zaustavila kasapnica nazvana Kosovo, ne u ratu, već u miru, svaki dan jedan po jedan.

Zašto da ovo mlado lice umre izdržavajući svoju porodicu. A sutra, ko će održavati ovu kosovsku porodicu, pošto je on umro. A druge porodice!

Ako čak i nakon ovog slučaja možete spavati u vašem luksuzu, u vašoj neodgovornosti, onda ću vam pružiti ruku, jaki ste!

Nisam odustao od Srba, već od vas. Žrtvovao sam mnogo zajedno sa porodicom, kolegama, prijateljima mojim, ali od moje države dobio sam jedno veliko ništa. Zašto nam ovo treba. Ja sam trpio Srbe, ali ne mogu izdržati od vašu nemarnost i od vaše neodgovornosti. Ja više ne mogu. Stoga vam se obraćam ljutit i besan: DOSTA. Allah trpi nevjernike, ali zulum ne. Biće kasno kada ubijemo pola naroda u miru, a drugu polovinu ubićemo u Evropi, drogom, trgovinom ljudima, podzemnom organizacijom ili asimilacijom.

Dosta! Dosta! Dosta!

Napisao je profesor Nexhat Ibrahimi, a prenela je televizija “Prizreni”.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš