Demiri: Nećemo ometati formiranje institucija

Rasim Demiri iz koalicije VAKAT rekao je da ova stranka neće ometati formiranje institucija. Nakon sastanka sa predsjedavajućim Pokreta Vetëvendosje i vršiteljicom dužnosti predsjednicom Vjosom Osmani, izjavio je za medije da nisu razgovarali o pozicijama već samo o programu buduće vlade za bošnjačku zajednicu.

Demiri: Nećemo ometati formiranje institucija

“Razgovarali smo o mnogim temama. Vakat je uvijek bio za formiranje institucija. Već 20 godina podržavamo i radimo za ove institucije, posebno u vrijeme kada smo potpisali Deklaraciju o nezavisnosti i vjerujem da ćemo to učiniti i sada. S obzirom da o stavovima nismo ništa konkretno govorili.

“Nismo razgovarali konkretno o glasovima, već o programu. U svakoj vladi postoji program za bošnjačku zajednicu, a sada i za naredne korake za glasanje, jer sljedeće sedmice čekamo formiranje institucija. Jednom kada donesemo odluku i iznijet ćemo informacije”, rekao je Demiri.

Dalje je rekao da imaju sastanak na kojem se očekuje da odluče šta će ovaj politički subjekt raditi u vezi sa glasanjem za formiranje vlade.

“Imamo još jedan sastanak. “Sada ne znamo šta će se dogoditi, ali nismo iznijeli prepreke za formiranje institucija”, rekao je dalje.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš