Dajem prednost mojim ljudima da budu državni sekretari u ministarstvima

Možda ću zvučati neskromno, ali ne bi mi bio prvi put – ne znam da li je vrijeme u Srbiji da ja budem ministar – komentariše za Danas Muamer Zurkorlić, nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice, u odgovoru na pitanje koje resore će zauzeti u budućoj vladi Aleksandra Vučića.

Dajem prednost mojim ljudima da budu državni sekretari u ministarstvima

Sagovornik Danasa napominje da je napravljen dogovor sa premijerom Srbije o tome da predstavnici liste koju Zukorlić zastupa dobiju nekoliko mjesta državnih sekretara u ministarstvima Vlade Srbije, ali nije htio da otkrije da li se vode razgovori i oko toga da li će zauzeti funkciju ministra.- Ja nisam od onih koji se nude i traže ministarsko mjesto, već sam od onih koji se traže. Pritom bih naglasio da ne tražim za sebe više ako mogu dobiti više za druge. Skup sam igrač, ističe Zukorlić u izjavi za naš list.

On za Danas otkriva da će mjesta državnih sekretara zauzeti u ministarstvima “iz kojih se direktno može djelovati na poboljšanje ljudskih prava i uslova života u ekonomski nerazvijenim područijima”.- Riječ je ministarstvima pravde, infrastrukture, poljoprivede i obrazovanja, precizira Zukorlić. Sagovornik Danasa napominje da je njegovo ministarsko mjesto neizvjesno, za razliku od nekoliko stvari koje su u ovom trenutku potpuno izvjesne.- Važno je da ovim funkcijama doprinesemo vraćanju povjerenja na relaciji Sandžak – Srbija. Prilikom pregovora o ulasku u vladu, nosili smo se našim principima i načelima koji idu u smjeru pravljenja ambijenta i impulsa razvoja onih područija koja nisu razvijena, kao i jednakoj participaciji Bošnjaka u javnim institucijama i ustanovama. Takođe, dobili smo garanciije o hitnom otvaranju svih spornih pitanja kolektivnih prava, navodi Zukorlić.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš