Bošnjački odbornici zahtjevaju veću sigurnost u Župi

Odbornici u SO Prizren, Memnuna Ajdini iz Koalicije Vakat i Merdžan Osmani iz NDS-a su na sjednici Skupštine od zvaničnika opštine zatražili da se u Rečanu, u Župi nadomak Prizrena, iz bezbjednosnih razloga ugradi veći broj bezbjednosnih kamera, kao i da se Stanica Policije Kosova premjesti iz Sredske u ovom centralnom naselju ove bošnjačke regije.

Bošnjački odbornici zahtjevaju veću sigurnost u Župi

"Unazad nekoliko godina u Župi su se desile na desetine pljački, nekoliko i vrlo ozbiljnih koje među mještane unose nesigurnost, pa i strah", kaže odbornica Memnuna Ajdini.

Oni su se u gradskoj skupštini oglasili povodom nedavne duple pljačke u Rečanu, od strane policije nepoznatih aktera, i zaključili da je bezbjednost Župe opala, te da je i broj zapošljenih u Stanici policije u Sredskoj nedovoljan.

"Ja sam premještanje Stanice Policije Kosova, koja se sada nalazi u Sredskoj, od zvaničnika policije i opštine zatražio još prije dvije godine, ali do danas nije ništa učinjeno", kazao je odbornik Merdžan Osmani.

Da je nedovoljan broj policajaca u Sredskoj, ističe i odbornik dr. Oruč Karadolami.

"Sa ovolikim brojem policajaca nemoguće je obezbjediti adekvatnu zaštitiu građana Župe. S toga predlažem da se poveća broj pripadnika policije i postavi veći broj siguronosnih kamera. I mi ćemo na tome istrajati", kazao je odbornik dr. Karadolami.

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš