BIVŠI PREDSJEDNICI DRSM, DANAS DSB

Azar Zulji i Džezair Murati: Zabrinuti smo šutnjom rukovodstva stranke

Najoštrije osuđujemo napad i uzurpaciju bošnjačkih garantovanih mjesta od strane kriminalnih grupa sa sjevera Kosova. Napad je izvršen po planu i uz pomoć poznatih kriminalaca iz Srpske liste kao i pomagača iz bošnjačke i drugih zajednica, stoji u saopštenju koje potpisuju Azar Zulji i Džezair Murati, bivši predsjednici Demkratske reformske stranke Muslimana (DRSM), danas Demokratske stranke Bošnjaka (DSB).

Azar Zulji i Džezair Murati: Zabrinuti smo šutnjom rukovodstva stranke

Poštovani Bošnjaci Kosova,

Poštovani članovi i simpatizeri Demokratske stranke Bošnjaka,

Kao osnivači i bivši predsjednici Demkratske reformske stranke Muslimana (DRSM), danas Demokratske stranke Bošnjaka (DSB), ne možemo ostati ravnodušni i nijemo posmatrati posljednja dešavanja na političkoj sceni Kosova. I pored mnogih prozivki i nakon što je prošlo dosta vremena, nije došlo do nikakvog oglašavanja od strane rukovodstva stranke. 

Najoštrije osuđujemo napad i uzurpaciju bošnjačkih garantovanih mjesta od strane kriminalnih grupa sa sjevera Kosova. Napad je izvršen po planu i uz pomoć poznatih kriminalaca iz Srpske liste kao i pomagača iz bošnjačke i drugih zajednica. Na ovaj način, bošnjački narod je izgubio političku nezavisnost za koju se bori više decenija.

Zabrinuti smo zbog situacije u kojoj se našao naš narod, zabrinuti smo jer je napadut ustavni poredak Kosova u dijelu koji se odnosi na zaštitu prava nevećinskih zajednica. To dovodi do ozbiljnih prepreka u funkcionisanju demokratije, čime je spriječeno efektivno predstavljanje zajednica. To je neprihvatljiv presedan sa dalekosežnim posljedicama. Stoga smo zabrinuti daljom šutnjom Partije čiji smo osnivači.

Naša Partija se suprostavila nasrtajima na Bošnjake u mnogo težim vremenima, te niko nema prava da je zbog ličnih interesa i ambicija skreće s pravog puta. Zato pozivamo članstvo i organe Demoratske stranke Bošnjaka, čelne članice Koalicije Vakat, da se javno oglase i distanciraju od glasova iz biračkog tijela srpske zajednice čiji je cilj ostvarenje svog uticaja na funkcionisanje najviših organa vlasti na Kosovu. 

Uz srdačne selame, 
Džezair Murati
Azar Zulji

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš