Adisa Tufo: Porodično vaspitanje važan segment u očuvanju identiteta

U okviru aktivnosti u povodu Dana Bošnjaka, u Prizrenu je održan okrugli sto o bošnjačkom identitetu te promocija knjige “Vruć krompir” autorice Adise Tufo iz Sarajeva.

Adisa Tufo: Porodično vaspitanje važan segment u očuvanju identiteta

U prizrenskom ogranku Instituta “Yunus Emre”, u okviru aktivnosti Dana Bošnjaka, održana je debata o bošnjačkom nacionalnom identitetu i promocija knjige “Vruć krompir”, Adise Tufo iz Sarajeva, privatne poduzetnice te aktivistkinje za prava žena.

U ovodnom dijelu, jedan od domaćina skupa, Nuhija Tairovci, govorio je aktuelnom trenutku kosovskih Bošnjaka te pokidanim vezama sa matičnim narodom u Bosni i Hercegovini. 

Adisa Tufo, privatna poduzetnica iz Sarajeva, govoreći o nacioninalnom identitetu kosovskih Bošnjaka, iznjela je stav da je veoma živ te da mnogi među njima, kako je dodala, ne daju da se bošnjaštvo zatre na ovim prostorima.

Ona je iznjela i neke svoje opservacije o tome koliko je važan segment u očuvanju i afirmaciji identiteta – porodično vaspitanje i obrazovanje.

U drugom, promotivnom dijelu programa učenici Gimnazije, Aida Zulji i Musa Bajmak, pročitali su odlomke iz knjige Adise Tufo “Vruć krompir”.

Autorica knjige “Vruć krompir”, govoreći o tome kako je nastalo njeno djelo, naglasila da su to inserti iz njenog života puni iskušenja te bilješke iz koje je pisala u trenucima kada nije imala s kime da podjeli svoja osjećanja. Prema kritičarima, ovo djelo je svojevrsna motivacija kako stiči do uspjeha ili priča o ljubavi, strasti, snovima i poduzetništvu jedne žene.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš