10-godišnjica diplomiranja: "Mi smo počeli pisati historiju obrazovanja Bošnjaka na Kosovu"

Prva generacija studenata Edukativnog fakulteta u Prizrenu obilježila je desetogodišnjicu od diplomiranja. Tim povodom bivši studenti i diplomci u prisustvu profesora koji su u periodu od 2003/04. do 2007/08. bili angažirani na ovom fakultetu, upriličili su proslavu uz svečanu večeru u Rečanu kod Prizrena.

10-godišnjica diplomiranja: "Mi smo počeli pisati historiju obrazovanja Bošnjaka na Kosovu"

U ime studenata zavhalnost svim profesorima koji su im bili predavači i onima koji su izdvojili vrijeme i podijelili trenutke radosti, obratio se biši student Edukativnog fakulteta a sada učitelj Salija Bangoji. 

"Zajedno sa svime oko sebe mijenjamo se i mi. Mijenjamo se upravo sada, drugačiji smo nego jutros, drugačiji ćemo biti već večeras. Moje kolege i ja, danas, smo drugačiji ljudi od onih zbunjenih lica, koji su prije skoro 15 godina sa treperenjem u srcima nesigurnim koracima zakoračili u prostorije amfiteatra i čuli riječi: Dobrodošli na Edukativni fakultet. Ovom rečenicom Mi smo počeli pisati historiju obrazovanja. Imali smo tu čast da zajedno sa vama budemo pioniri bošnjačkog naroda na Kosovu", kazao je Bangoji, koji je dodao da se ta generacija, bez obzira na sve okolnosti, morala boriti, prilagođavati i mijenjati.

"Od prvog dana smo bili kao obitelj, i danas smo pokušali da porodicu okupimo na ovom mjestu. To smo donekle i uspjeli... Nažalost među nama više nije naš kolega, prijatelj, brat prije svega... Naš dragi Rasim Kalajdžini, veliki čovjek, velikog srca… Poštovani profesori, mi smo Vaš proizvod. Ako Vam se dopada ono što danas vidite ispred sebe, onda Vam želimo još puno ovakvih generacija, neobuzdanih, nezaustavljivih, neumornih i neusaglašenih, a ipak kompatibilnih ljudi", dodao je on.

Izvor: (info-ks.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš