Tenisku historiju Kosova, piše i naš najmlađi reprezentativac

Tenisku historiju Kosova u Talinu, piše i naš najmlađi reprezentativac Meldin Mustafi na Davis kupu Sadamnaestogodišnji Bošnjak iz Prizrena, Meldin Mustafi, jedan od četverice reprezentativaca Kosova na Davis kupu, koji će se od 2. do 5. marta održati u glavnom gradu Estonije.

Meldin Mustafi

Odluku je, nakon četvorodnevnih priprema, uz mnogo treninga i kvalifikacijskih mečeva trojice kandidata koji su se borili za jedno mjesto, donio Jeton Hadergjonaj, selektor tenisera Kosova za Davis kup. Mustafi je u kvalifikacijama pokazao izvanredne rezultate i tako izborio svoje zasluženo mjesto zajedno sa reprezentativnim kolegama, Hydijem Banjskim, Granitom Bajraliuom i Gurashom Hasanijem. Dakle, tenisku historiju Kosova u Talinu, piše i naš najmlađi reprezentativac, sedamnaestogodišnji Meldin Mustafi iz Lokvice kod Prizrena.

“Zaista sam presretan što putujem u Estoniju i što ću sa svojih 17 godina, ponosno sa svojim kolegama iz reprezentacije, da branim boje mojeg Kosova. Imali smo teške pripreme, i raduje me što sam pokazao najbolje rezultate. Pobjedio sam u svih sedam mečeva”, kazao nam je Meldin, čija su očekivanja da će Kosovo imati povoljan žrijeb, dok je njegova najveća želja da mu protivnik bude poznati teniser Marcos Baghdatis iz Kipra. “Pobjeda protiv Baghdatisa na neki način, promijenila bi moj život”, dodaje ambiciozni reprezentativac Mustafi, inače najbolji junior Kosova, koji se takmiči u seniorskoj konkurenciji. Teniska selekcija Kosova svrstana je u III grupi Davis cupa, medju 14 evropskih zemalja

Izvor: (Piše: Mustafa Balje)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš