Maria Šarapova bit će suspendirana nakon vijesti o pozitivnom doping testu

Marija Šarapova, koja je dugo bila najbogatija sportiskinja na svijetu, bit će suspendirana s teniskih terena, nakon što je priznala da je pala na doping testu na Australian Openu u januaru.

Razočarana Šarapova, govoreći na konferenciji za novinare u Los Angelesu, rekla je da je koristila meldonium od 2006. godine, jer nije znala da ju je Svjetska agencija za borbu protiv dopinga (WADA) proglasila zabranjenom supstancom na početku 2016. godine.

Međunarodna teniska federacija, oko sat vremena nakon priznanja Marije Šarapove, na svom sajtu je objavila da će 28-godišnjoj teniserki, biti privremeno zabranjeno igranje od 12. marta, dok čeka razrješenje slučaja. Uobičajena kazna za one koji prvi put prestupe su dvije godine.

Kontrola na doping test, koji je na kraju bio pozitivan, stigla je 26. januara, nakon što je Šarapova izgubila od Serene Williams u četvrtfinalu, prenosi CNN.

Bilo je mnogo spekulacija da će se Šarapova na brifingu s novinarima više fokusirati na planove vezane za odlazak u penziju nakon većeg broja povreda, ali je doping testa bio veća "bomba".

"Prije nekoliko dana sam dobila pismo od Međunarodne teniske federacije u kojem stoji da sam pala na testu na Australian Openu", izjavila je dobitnica nekoliko Grand Slamova.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš