Davis Cup: Bašić savladao Jazirija i donio trijumf BiH protiv Tunisa

Mirza Bašić je sa 3:2 u setovima savladao Maleka Jazirija i donio trijumf Davis Cup reprezentaciji BiH nad Tunisom u okviru prvog kola II grupe Euro-afričke zone.

Bašić je loše otvorio meč. Odmah na početku Tunižanin je napravio break, ali Mirza se odmah vratio u igru i sve do 11. gamea nije bilo break lopti, kada naš teniser radi niz grešaka i poklanja game Jaziriju, koji potom sigurno servira i dobija prvi set sa 7:5 nakon 37 minuta igre.

I u drugom setu priča je bila slična onoj u prvom. Oba tenisera su bila sigurna na svoj servis do rezultata 4:4, a onda Mirza gubi svoj servis i Jaziri, baš kao i u prvom, osvaja rutinski game na svoj servis i slavi sa 6:4 nakon 42 minute igre.

U trećem setu, koji je trajao sat i 6 minuta, igrao se tie-break. Mirza je u njemu čak spasio i jednu meč loptu i na kraju osvojio set sa 8:6,

I u četvrtom setu se došlo do tie-breaka, u kojem je Mirza dobro počeo, no potom je Jaziri odigrao nekoliko vrhunskih poena i došao do tri meč lopte. Bašić je uspio spasiti tri vezane meč lopte. a nakon velike borbe četvrti set je pripao Mirzi rezultatom 18:16 nakon sat i 5 minuta igre.

U odlučujućem setu Bašić je odigrao skoro perfektno i nakon samo pola sata igre slavio sa 6:3.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš