Buffon: Tenis je psihički najteži sport iz kojeg mnogo učim

- U intervjuu za "Tuttosport", Buffon je istakao kako ga tenis fascinira, napominjući da je to sport iz kojeg može mnogo naučiti.

- Italijanski golman Gianluigi Buffon je izjavio da mnogo voli tenis, posebno švicarskog tenisera Rogera Federera, javlja Anadolu Agency (AA).

U intervjuu za "Tuttosport", Buffon je istakao kako ga tenis fascinira, napominjući da je to sport iz kojeg može mnogo naučiti. 

"Tenis me fascinira, ne samo kao sport, nego kao i nešto odakle mogu da učim. Federerov sam navijač, često se čujemo i trudim se da mi njegova mentalna snaga služi kao inspiracija za ono čim se ja bavim", rekao je Buffon.

Napomenuo je kako je tenis sa psihičkog gledišta vrlo težak sport, čak, kako je rekao, najteži.

"Psihički je to najteži sport - ako pobijediš, ti si zaslužan, ali ako izgubiš, ne možeš prebaciti krivicu i tražiti izgovore", zaključio je italijanski golman, koji brani boje Juventusa.

Gianluigi Buffon je standardni golman Juventusa i reprezentacije Italije. Juventus ga je 2001. godine kupio od Parme za 48,5 miliona eura, čime postaje najskuplji golman na svijetu.

Slovi za jednog od najboljih golmana u svijetu, a Institut za fudbalsku historiju i statistiku proglasio ga je najboljim golmanom svih vremena.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš