MOK: Ponovo testirano skoro 500 doping uzoraka iz Torina 2006.

MOK je skladištio uzorke uzimane sa olimpijskih igara kako bi naknadno pokušao utvrditi da li je bilo prevara na doping testovima u prošlosti.

MOK: Ponovo testirano skoro 500 doping uzoraka iz Torina 2006.

Međunarodni olimpijski komitet saopštio je da je ponovo testirano gotovo 500 doping uzoraka koji su uzeti tokom Zimskih olimpijskih igara 2006. godine u Torinu. Ovo je urađeno zato što su metode testiranja značajno poboljšane u današnje vrijeme, javlja Anadolu Agency (AA).

MOK nije objavio da li su ponovno obavljenja testiranja dovela do toga da je neki uzorak postao pozitivan na zabranjena sredstva. MOK je skladištio uzorke uzimane sa olimpijskih igara kako bi naknadno pokušao utvrditi da li je bilo prevara na doping testovima u prošlosti. Rok zastare od osam godina za igre u Torinu ističe sljedećeg mjeseca.

MOK je ponovo testirao 489 od ukupno 1.219 uzoraka sa igara u Torinu. Testiranja su obavljena u laboratiji akreditovanoj od strane Svjetske antidoping agencije (WADA) u Lozani. Iz MOK-a su naglasili da će informacije o obavljenim testiranjima objaviti u dogledno vrijeme.

Tagovi:MOKTorin

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš