Dogovoren revanš

Fury se nije pojavio na konferenciji za medije, Kličko želi osvetu

Postignut je dogovor oko revanša između Tysona Furyja i Vladimira Klička koji će biti održan 29. oktobra u Manchesteru.

Fury se nije pojavio na konferenciji za medije, Kličko želi osvetu

Ugovor je potpisan danas na konferenciji za medije, no na njoj se nije pojavio aktuelni svjetski prvak u verzijama WBA, WBO i IBO.

Kako je naveo Tysonov stric i trener Peter Fury, Britancu se pokvarilo auto na putu do Londona, gdje je potpisan ugovor.

"Očekivao sam neki šou od Tysona, možda sa se obuče u Batmana, ali evo, izabrao je biti nevidljiv", našalio se Kličko, koji je potom govorio o borbi.

"Ovo neće biti revanš, već osveta. Spreman sam za meč i opsjednut sam njim. Nadam se samo da i ovaj put Fury neće otkazati meč. A i ako otkaže, čekat ću ga sljedeće godine iako ću imati 41 godinu. Nema veze, čekat ću ga, neće smjeti vječno izbjegavati meč", rekao je Kličko, na šta je reagovao Tysonov trener.

"Prvo, Tysonu je ovo prva konferencija za medije koju je propustio u životu. Ugovor sam potpisao, to je najbitnije, zar ne? Drugo, Tyson je bio povrijeđen i sada je blizu optimalne forme i uskoro počinje sa sparinzima", rekao je Peter Fury ljutito, no onda je istakao kako izuzetno poštuje Ukrajinca.

"Neka u Manchesteru pobijedi bolji. U Njemačkoj je pobijedio bolji borac, neka tako bude i ovdje, a ne da sudije odlučuju o tome. Kličko je najbolji teškaš svijeta, ali je Fury najbolji borac svijeta. Očekuje nas spektakl", rekao je Peter Fury.

Podsjetimo, revanš dogovoren za 9. juli je odgođen zbog Furyjeve povrede zgloba koja je izazvala sumnju pa je Britanska antidopinška agencija optužila borca iz Manchestera da je koristio nedopuštena sredstva što je on negirao i najavio tužbu.

Fury je osvojio titulu u novembru prošle godine pobijedivši Klička u Dusseldorfu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš