WBA i IBF titule

Anthony Joshua tehničkim nokautom savladao Carlosa Takama i odbranio titulu prvaka svijeta

Anthony Joshua je na prepunom Millenium stadionu u Cardiffu pred 78.000 gledatelja u desetoj rundi tehničkim nokautom savladao Carlosa Takama i odbranio titule prvaka svijeta u teškoj kategoriji po verzijama WBA i IBF.

Joshua je od početka zauzeo centralnu poziciju u ringu i konstantno je napadao, a ti napadi su se isplatili u četvrtoj rundi kada je Takamu rasijekao arkadu i protivnika prvi put poslao u nokdaun.

Takam, koji je u ovu borbu ušao kao zamjena za Kubrata Puleva samo 12 dana prije borbe, je uspio nekako preživjeti petu, šestu i sedmu rundu u kojoj mu je Joshua rasjekao i lijevu arkadu.

U osmoj i devetoj rundi Joshua je usporio ritam svjesno čuvajući snagu za sami finiš borbe.

U desetoj rundi sudija Phil Edwards je prekinuo borbu iako nije imao nijedan validan razlog za to, te je nagrađem zvižducima 78.000 gledatelja na Millenium stadionu.

Joshua je na ovaj način slavio i 20. put nokautom iz isto toliko borbi, dok je Takamu ovo bila 40. borba u karijeri i tek četvrti poraz.

Joshua je ovom borbom zaradio najmanje 20 miliona dolara, a sve je izvjesnije da će se uskoro boriti u dvoboju za ujedinjenje pojaseva sa Deontayjem Wilderom (38-0, 37 nokauta) koji drži titulu prvaka svijeta po WBC verziji.

Da bi došlo do tog dvoboja prvo Wilder mora 5. novembra u Brooklynu savladati jedinog čovjeka kojeg nije uspio nokautirati u karijeri, Bermanea Stivernea.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš