Zvanično: Zidane mijenja Beniteza na klupi Reala

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez večeras je održao vanrednu press konferenciju na kojoj je objavio kako je Rafael Benitez smijenjen, te je kao novog trenera Kraljeva predstavio Zinedinea Zidanea.

  • Foto: AFP
  • Foto: EPA
  • Foto: EPA
  • Foto: AFP
  • Foto: AFP

"Novi trener Real Madrida je Zinedine Zidane. On je, bez ikakve sumnje, jedno od najvećih fudbalskih imena svih vremena. On zna, bolje od sviju, kako je teško biti vođa Reala. Za njega ne postoji riječ 'nemoguće'", predstavio je novog trenera Kraljeva Florentino Perez.

Četrdesettrogodišnji Zidane je istakao kako mu je velika čast sjesti na klupu madridskog giganta i dodao kako je spreman za izazov.

"Real je najveći klub na svijetu sa najboljim navijačima. Svjestan sam da je trenerski posao potpuno drukčiji od igračkog, ali ja se nadam najboljem. Sutra već počinjem raditi s ekipom. Svim srcem sam uz Real i dat ću sve od sebe da napravimo dobar rezultat, to jest da osvojimo nešto ove sezone. Hvala svima na povjerenju koje ste mi ukazali", poručio je Zidane, koji je ove sezone vodio rezervni tim Reala, Castillu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš