Simboličan broj 5

Zidaneov debi na klupi Reala: Galacticosi s pet komada ispratili Deportivo

Zinedine Zidane je igračku karijeru završio s brojem "pet" na leđima u dresu Real Madrida. Trenersku je počeo simbolično, s pet golova Reala u mreži Deportiva u 19. kolu Primere.

--

Trenerska karijera nije mogla bolje početi za velikog Zinedinea Zidanea, ali vjerovatno je i on svjestan činjenice da je Real pod vodstvom Rafaela Beniteza, Zidaneovog prethodnika, u posljednja dva meča na Santiago Bernabeu postigao 13 golova. A sada je bivši. Zato "petarda" protiv Deportiva ne smije odlijepiti od zemlje novopečenog trenera.

Real je zaigrao u ofanzivnoj postavci sa Kroosom i Modrićem u srcu veznog reda i sa ofanzivcima Ronaldom, Iscom, Baleom i Benzemom. Upravo je Francuz načeo mrežu gostiju u 15. minuti, a sedam minuta kasnije pogađa Bale koji dodaje još dva pogotka u 49. i 63. minuti za svoj hattrick.

Velšanin je u ovom meču postigao svoj šesti gol glavom u dosadašnjem dijelu prvenstva i po tome je najbolji igrač u najboljih pet liga Evrope.

Konačnih 5:0 postavio je Benzema u 91. minuti koji je danas ušao u odabrano društvo francuskih igrača koji su postigli minimalno 100 pogodaka u jednoj od pet vodećoj evropskih liga. Benzema trenutno ima 101 pogodak za Real u Primeri.

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš