Novi trener Reala u prvom obraćanju medijima

Zidane na konferenciji za medije: Real će igrati brz i napadački nogomet

Zinedine Zidane je danas održao svoju prvu konferenciju za medije u funkciji trenera Real Madrida, koju je dobio sinoć nakon što je uprava kluba otpustila Rafaela Beniteza.

Zinedine Zidane (Foto: AFP)

"Lijep nogomet je uvijek važan i ja ću ići tim putem. Real će igrati napadački, to je moja poruka. Bio sam igrač ovdje i znam kako stoje stvari. Igra je počinjala nazad, a onda se brzo transformisala na protivničku polovinu. Držali smo loptu u svom posjedu. To je moja nogometna filozofija, brz i napadački nogomet", izjavio je Zidane.

On je u razgovorima s predsjednikom Real Madrida Florentinom Perezom davao podršku Benitezu, ali to nije pomoglo Špancu da ostane na klupi Madriđana. Međutim, Benitezov odlazak je teško prihvatio nogometaš Gareth Bale, što je Zidane priznao.

"Razumijem da je Bale uznemiren i ljut zbog Benitezovog odlaska jer je Rafa bio važan trener za njega. No, on će imati isti tretman kod mene kao što je to bio slučaj kod Rafe. Važan je igrač, ključan za naš tim. Ono što je pokazao u posljednje vrijeme je fenomenalno. Posvetit ću mu pažnju i pružiti podršku kako bi igrao dobro", dodao je novi trener Reala.

Današnji prvi trening Reala pod vodstvom Zidanea posmatralo je nekoliko hiljada navijača. Mnogi navijači su optuživali Beniteza zbog defanzivne taktike, ali ih Zidaneove riječi o brzom i napdačkom nogometu itekako raduju.

Zidane će debi na klupi Reala imati u subotu protiv Deportiva na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš