Kritikovao klub

Xavi: Barcelona spava i dovodi igrače dok Real Madrid osvaja Ligu prvaka

Legendarni veznjak Barcelone Xavi Hernández kazao je u razgovoru za španske medije kako je katalonski tim zaspao u trenucima kada Real Madrid tri puta uzastopno postaje prvak Evrope.

Xavi: Barcelona spava i dovodi igrače dok Real Madrid osvaja Ligu prvaka

Xavi smatra da je Barceloni na naplatu došla činjenica da se posljednjih godina bave prodajom i kupovinom velikog broja igrača, dok je s druge strane Kraljevski tim u gotovo istom sastavu tri puta osvojio Ligu prvaka.

"Real ima pobjednički gen, dok je Barcelona posljednjih godina zaspala. Godinama su dominantni u dovođenju novih igrača i to je sada došlo na naplatu. Djeluje mi kao da je Barcelona zaspala i dok osvaja titule u Španiji, neko drugi osvaja Evropu i Ligu prvaka", istakao je Xavi.

Nakon toga, ovaj legendarni vezni nogometaš podvukao je i to da je Real Madrid imao puno sreće i da je to odigralo veliku ulogu u njihovom putu do trostruke titule prvaka Evrope.

"Realu se sve otvaralo. Neymar se povrijedio kada su igrali protiv PSG-a, Robben i Boateng nisu igrali za Bayern zbog povreda, a tu su bile i sudije. Najvažniji igrač Liverpoola se povrijedo u finalu, a također su im na ruku išle greške Kariusa i Ulreicha", dodao je Xavi.

Posljednju titulu prvaka Evrope Barcelona je osvojila 2015. godine kada su u finalu savladali Juventus rezultatom 3:1, a ove sezone uspjeli su osvojiti duplu krunu, u prvenstvu i Kupu Kralja.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš