Terimova ekipa treća u grupi D

Turska savladala Češku i uključila se u utrku za osminu finala

Turska je u trećem kolu grupe D savladala Češku sa 2:0 i na taj način došla do treće pozicije koja je može odvesti u osminu finala Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Turci će čekati rasplete u grupama E i F kako bi znali da li su ušli među 16 najboljih ekipa na Starom kontinentu.

Fatih Terim je od prve minute na travnjak poslao turskog wonderkida Emrea Mora, koji je već u 10. minuti asistirao Buraku Yilmazu koji iz prve matira Petra Čecha za 1:0.

Sedam minuta kasnije Česi su mogli izjednačiti, no Sivokov šut je završio na stativi.

Desni bek Češke Pavel Kaderabek se nađao u odličnoj šansi u 24. minuti, no Volkan Babacan je fantastično odbranio njegov šut. Isti igrač j epokušao u 31. minuti, no bio je neprecizan.

Posljednju priliku za Češku u prvom poluvremenu imao je Jaroslav Plašil, kada je u 38. minuti šutirao, no Volkan j eponovo sjajno odbranio.

I u drugom poluvremenu Česi su prvi zaprijetili. U 60. minuti Darida je šutirao, a Volkan opet brani.

Turska je kaznila promašaje Češke u 65. minuti, kada konačan rezultat susreta postavlja Ozan Tufan na Topalovu asistenciju.

Češka: Čech, Kaderabek, Hubnik, Sivok, Pudil, Pavelka (Škoda 57'), Plašil (kolar 90'), Krejči, Darida, Dočkal (Šural 71), Necid.

Turska: Volkan Babacan, Ismail, Hakan Balta, Mehmet Topal, Gökhan, Selçuk, Ozan, Arda, Volkan Şen (Ozyakup 61'), Emre Mor (Sahan 69'), Burak Yılmaz (Cenk Tosun 90').

Tagovi:EP 2016

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš