Švicarska i Rumunija podijelili bodove, i dalje sve otvoreno u grupi A

Švicarska i Rumunija su odigrali neriješeno (1:1) u drugom kolu grupe A. Golove su postigli Stancu i Mehmedi.

Prvi su na utakmici zaprijetili Švicarci. Seferović je u 7. minuti pokušao nakon asistencije Džemailija, no lopta je otišla tik pored desne stative Tatarusanuovog gola.

Seferović se još jednom obrukao u 16. minuti, kada je šutirao u dobro postavljenog Tatarusanua.

Samo dvije minute kasnije uslijedila je kazna za promašaje. Lichsteiner je u svom kaznenom prostoru čupao Chipciua za dres i sudija Karasjov je pokazao na bijelu tačku.

Baš kao i u prvom kolu protiv Francuske siguran realizator je bio Stancu.

Schar je u 21. minuti pokušao udarcem iz daljine, no ispod prečke loptu u korner izbija Tatarusanu.

Rumunija je mogla povesti sa 2:0 u 28. minuti, no Sapunaru iz izgledne pozicije pogađa desnu stativu.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu imala je Švicarska. Lichtsteiner je centrirao s desne strane, Džemaili je glavom šutirao, no lopta odlazi pored gola.

Drugo poluvrijeme je počelo sjajnom prilikom za Hobana koji je ušao na poluvremenu, no šutirao je traljavo u veoma dobroj poziciji.

U 52. minuti Torje je oštro centrirao s desne strane, a Djourou je umalo postigao autogol. Srećom po Švicarce lopta je završila u korneru.

U 57. minuti Švicarska je došla do izjednačenja. Mehmedi je pogodio sjajno iz poluvoleja za 1:1.

Do kraja meča obje ekipe su se prvenstveno skoncentrisale na odbranu svog gola i u tome su uspjele, tako da je i dalje sve otvoreno u grupi A.

Švicarska: Yann Sommer, Stephan Lichtsteiner, Fabian Schar, Johan Djourou, Ricardo Rodriguez, Valon Behrami, Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri (Shani Tarashaj 90+1'), Blerim Džemaili (Michael Lang 83'), Admir Mehmedi, Haris Seferović (Breel Embolo 63').

Rumunija: Ciprian Tatarusanu, Cristian Sapunaru, Vlad Chiriches, Dragos Grigore, Razvan Rat (Steliano Filip 62'), Andrei Prepelita, Mihai Pintilii (Ovidiu Hoban 46'), Gabriel Torje, Bogdan Stancu (Florin Andone 84'), Alexandru Chipciu, Claudiu Keseru.
Tagovi:EP 2016

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš