Švedska se oprostila od Eura, a Zlatan od Švedske

Belgija je u trećem kolu grupe E savladala Švedsku sa 1:0 golom Radje Nainggolana i na taj način prošla u osminu finala. S druge strane, Švedska je ispala, a ovo je bio posljednji nastup Zlatana Ibrahimovića u državnom dresu.

Belgijance je već u petoj minuti spasio Courtois. Nakon centaršuta iz slobodnog udarca skoro sa centra igrališta lopta je pala Bergu na volej, no njegov udarac zaustavlja golman Chelseaja.

U 24. minuti Larsson je šutirao sa dvadesetak metara, no njegova lopta je otišla daleko preko gola.

U narednom napadu nakon sjajnog prodora Hazard je ostavio loptu De Bruyneu, no njegov šut s vrha kaznenog prostora bez problema hvata Isaksson.

Ibrahimović je u 26. minuti šutirao iz daljine, no lopta je otišla pored desne stative Courtoisovog gola.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Meunier u 45. minuti kada je nakon De Bruyneovog centaršuta glavom šutirao tik pored stative.

Zlatan je na početku drugog poluvremena pokušao glavom ugroziti Courtoisov gol, no nije najbolje zahvatio loptu i ona je otišla daleko preko gola.

U 53. minuti je Zlatan poveo kontru i uposlio Berga, a ovaj ostavio loptu za Ekdala, no njegov slab udarac po sredini gola bez poteškoća hvata Isaksson.

De Bruyne je u 67. minuti pokušao nakon kontre sa dvadesetak metara šutirati, no Isaksson je bio priseban i izbacio loptu u korner.

Lukaku je imao najveću priliku za Belgijance u 73. minuti, no u situaciji jedan na jedan uspješniji je bio Isaksson.

Ibrahimović je samo tri minute kasnije mogao doći do pogotka. Sa 28 metara iz slobodnog udarca silovito je šutirao, no Courtois fantastično brani.

Belgija je deset minuta prije kraja imala dvije velike prilike. Najprije je Lukaku šutirao iz odlične pozicije preko gola, a potom je Mertensov šut Isaksson odbranio.

U 83. minuti Šveđani su bili najbliže pogotku. Nakon Kallstromovog kornera Granqvist je šutirao, a jedan od Belgijanaca je sa gol linije izbio loptu.

Već u narednom napadu Belgija je kaznila taj promašaj. Hazard je protutnjao po lijevoj strani i vratio loptu Nainggolanu, koji silovitim šutem matira Isakssona za veliko slavlje Crvenih đavola.

Zlatan je u 86. minuti probao iz voleja sa 16 metara izjednačiti, no promašio je gol.

Posljednju priliku na meču propustio je Benteke u prvoj minuti produžetka, no Isaksson je odlično obranio.

Na kraju meča Ibrahimović se zahvalio švedskim navijačima u svom posljednjem nastupu u najdražem dresu.

Belgija: Courtois, Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen, Witsel, Nainggolan, De Bruyne, Carrasco (Mertens 71'), Hazard (Origi 90+3.), Lukaku (Benteke 87').

Švedska: Isaksson, Lindelof, Johansson, Granqvist, Olsson, Forsberg (zengin 82'), Ekdal, Larsson (durmaz 70'), Kallstrom, Ibrahimović, Berg (Guidetti 63').

Tagovi:EP 2016

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš