Sturridge i Vardy ušli s klupe i režirali preokret Engleske protiv Velsa

U 2. kolu grupe B Evropskog prvenstva u Francuskoj na stadionu Bollaert-Delalis u Lensu Engleska je savladala Vels (2:1).

"Bitka za Britaniju" koju su vodili Engleska i Vels bio je 102. međusobni meč ove dvije selekcije. Gordi Albion sada ima 67 pobjeda, dok je Vels ostao na 14 pobjeda. Velšani će morati još čekati na pobjedu nad Engleskom koju su posljednji put savladali davne 1984. godine.

Prvu veliku šansu na utakmici imao je Raheem Sterling u sedmoj minuti kada je loše zahvatio ubačaj Lallane. Ofanzivac Manchester Cityja bio je sam ispred Hennesseyja, ali je izostala bolja reakcija.

Iako se zbog ove šanse činilo da ćemo gledati uzbuđenja pred golovima, uslijedila je velika borba na sredini terena, povremene tenzije i skroman repertoar kada su u pitanju šanse.

Tako je bilo sve do finiša prvog poluvremena kada je dosuđen slobodan udarac za Vels. Loptu je namjestio Gareth Bale i svojim projektilom u 42. minuti savladao Joea Harta od kojeg se očekivala bolja intervencija. Vels je na odmor otišao uz prednost od 1:0.

Englezi su na društvenim mrežama neprestano iskaljivali bijes zbog toga što selektor Roy Hodgson na klupi čuva Jamieja Vardyja koji je i meč protiv Rusije presjedio na klupi.

Hodgson je na poluvremenu odlučio uvesti Daniela Sturridgea i Jamieja Vardyja umjesto Harryja Kanea i Raheema Sterlinga. Upravo je dvojac koji je ušao s klupe donio potrebnu energiju i, ono najbitnije, izjednačenje.

Najprije je Rooney u 55. minuti lukavim pokušajem sa nekih 17 metara natjerao Hennesseya da se ispruži i izbaci loptu u korner. Samo minuti kasnije Sturridge je uputio centaršut sa lijeve strane, a Ashley William nespretno glavom dodao loptu Vardyju koji je bio sam ispred Hennesseyja i bez problema ga matirao u 56. minuti za 1:1.

Za 11 minuta igre u debitantskom nastupu na evropskim prvenstvima Vardy je postigao gol. Filsmka priča 29-godišnjeg napadača koji je u minuloj sezoni sa Leicester Cityjem osvojio naslov Premiershipa se nastavlja. Uz to, Vardy je u 56. minuti imao impresivnu statistiku u dresu Engleske. Naime, gol protiv Velsa je njegov četvrti gol petog šuta u okvir protivničkog gola u ovogodišnjim utakmicama u dresu Engleske.

Englezi su nastavili sa pritiskom, Hodgson je uveo i trećeg napadača, mladog Rashforda umjesto Lallane. Pritisak se isplatio u 92. minuti kada je rezervista Daniel Sturridge pogodio za konačnih 2:1.

Ovo je prvi put da Engleska pobijedi nakon što je na poluvremenu gubila.

Engleska: Joe Hart; Kyle Walker, Gary Cahill, Chris Smalling, Danny Rose; Dele Alli, Eric Dier, Wayne Rooney; Adam Lallana (Marcus Rashford 73'), Harry Kane (Jamie Vardy 46'), Raheem Sterling (Daniel Sturridge (46').

Vels: Wayne Hennessey, Chris Gunter, James Chester, Ashley Williams, Ben Davies, Neil Taylor, Joe Allen, Joe Ledley (David Edwards 67'), Aaron Ramsey, Hal Robson-Kanu (Jonathan Williams 72'), Gareth Bale.

Tagovi:EP 2016

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš