Rusija u posljednjoj minuti izvukla bod protiv Engleske

Tri dana trajala je borba Engleza i Rusa izvan terena, a najviše krvi prolili su Otočani. Ona najbitnija borba, koja traje 90 minuta i koja se održava na zelenom terenu okončana je remijem. U 1. kolu grupe B Evropskog prvenstva Englezi i Rusi odigrali su 1:1.

U prvoj postavi Engleske bilo je čak pet igrača Tottenhama (Walker, Rose, Alli, Dier, Kane), a postava koju je poslao Hodgson najmlađa je postava Engleske u posljednjih 14 godina.

Gordi Albion je odlično otvorio meč i preko Lallane u sedmoj i 22. minuti napravio dvije sjajne šanse, ali mreža ruskog tima je ostala netaknuta. Englezi su cijelim tokom prvog poluvremena vladali terenom i poprilično lagano dolazili u posljednju trećinu terena, ali je mnogo puta izostajao kvalitetan posljednji pas.

Najbolju šansu Engleska je imala u 72. minuti kada je Rooney topovski šutirao sa nekih 15 metara, a naizgled čist gol spasio je golman Akinfeev kome je pomogla i prečka.

Ipak, umjesto da bude junak, Akinfeev se primakao epitetu tragičara. U 73. minuti dosuđen je slobodan udarac za Englesku na oko 17 metara od gola Rusije. Loptu je namjestio Dier i šutirao u stranu gdje je stajao Akinfeev te ga savladao za veliko slavlje Engleske. Bilo je 1:0.

Uslijedile su brojne izmjene na obje strane i činilo se da će Englezi konačno slaviti na otvaranju evropskih prvenstava. Međutim, u 92. minuti Rusi su golom Vasilija Berezutskija izjednačili na konačnih 1:1.

Ovo je za Englesku deveti put u devet nastupa na evropskim prvenstvima da nije uspjela slaviti u prvom meču. Sada ima učinak od četiri poraza i pet remija.

Engleska: Hart; Walker, Cahill, Smalling, Rose; Alli, Dier, Rooney (Wilshere 78'); Lallana, Kane, Sterling (Milner 87').

Rusija: Akinfeev, Schennikov, V. Berezutski, Ignashevich, Smolnikov, Neustädter (Glushakov 80'), Golovin (Shirokov 77'), Smolov (Mamev 85'), Shatov, Kokorin, Dzyuba.

Tagovi:EP 2016

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš