Lionski rolerkoster

Ronaldo spasio Portugal od mađarskih naleta i odveo ga na megdan Hrvatskoj

U posljednjem, 3. kolu grupe F ponajbolju utakmicu Evropskog prvenstva u Francuskoj odigrali su Portugal i Mađarska koji su odigrali neriješeno 3:3.

Meč nije bio lagan zalogaj za one sa slabim srcem, pogotovo ako je to srce navijalo za Portugal.

Iako je Portugal znao da mu za plasman u osminu finala treba samo bod, meč je počeo vrlo nervozno, a uslijedio je veliki šok kada je fenomenalnim udarcem sa oko 18 metara Zoltan Gera matirao Rui Patricia i doveo Mađarsku u prednost. Igrala se 19. minuta.

Portugalci su bili u šoku, ali su do kraja poluvremena uspjeli stići zaostatak i golom Nanija u 42. minuti otići na odmor uz rezultat 1:1.

Ipak, na otvaranju drugog dijela novi šok za Portugal. Kapiten Mađarske Dzsudzsak je pogodio u 47. minuti za 2:1. Portugalci su bili u očaju i dozivali su Ronalda da konačno proradi.

Najbolji igrač Portugalaca i kapiten ove zemlje Ronaldo brzo je odgovorio i remek-djelom u 50. minuti vraća stvari na početak. Pogodio je petom za 2:2, za prolaz, za historiju, jer ovo je njegov 17. nastup na evropskim prvenstvima po čemu je postao rekorder i na to je dodao ovaj gol čime je postao jedini igrač koji je postizao golove na četiri različita evropska prvenstva.

Ni tu nije bio kraj. Novi hladan tuš za Portugal uslijedio je u 55. minuti kada je Dzsudzsak svojim drugim pogotkom ponovo doveo Mađarsku u vodstvo.

Međutim, scena je bila rezervirana za Cristiana Ronalda koji je prolazio kroz kritični period na ovom Euru. Sjajni igrač Real Madrida pogodio je glavom u 62. minuti i izjednačio na 3:3.

Mađarska je mogla pokvariti predstavu Ronalda i poslati njega i Portugal skupa kući već u 64. minuti kada je Elek pogodio prečku. Do kraja meča Portugal je imao inicijativu, ali ostalo je 3:3.

Portugal će u osmini finala naredne subote od 21:00 sati igrati protiv Hrvatske. Pošto je Island u posljednjoj minuti golom protiv Austrije zauzeo drugo mjesto u grupi F, Portugal je sa drugog mjesta pao na treće mjesto i umjesto da igra sa Englezima, igrat će sa Hrvatskom.

Portugalci su grupu prošli sa tri remija.

Mađarska: Kiraly, Lang, Juhasz, Guzmics, Korhut, Pinter, Elek, Lovrencsics (Stieber 83'), Gera (Bese 46'), Dzsudzsak, Szalai (Nemeth 71').

Portugal: Rui Patricio, Vieirinha, Pepe, Carvalho, Eliseu, William Carvalho, Joao Mario, Moutinho (Sanches 46'), Andre Gomes (Quaresma 61'), Nani (Pereira 81'), Ronaldo.

Tagovi:EP 2016

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš