Republika Irska savladala Italiju i prošla u osminu finala

Republika Irska je prošla u osminu finala savladavši Italiju golom Robbieja Bradyja sa 1:0 i na taj način je prošla u osminu finala.

Conte je promijenio osam igrača, te su od igrača koji su igrali prva dva meča zaigrali samo Barzagli i Bonucci, dok je O'Neill promijenio četiri igrača, uključujući obojicu stopera.

Irci su mogli povesti u devetoj minuti, no Hendrickov šut je pogodio stativu. U 21. minuti nakon kornera Murphy je šutirao glavom, ali Sirigu fantastično brani i odbija loptu u korner.

Nako ubačaja sa strane u 32. minuti Duffy je šutirao glavom, no lopta je završila preko gola.

Italijani su zaprijetili prvi put u 43. minuti preko Immobilea, no on je šutirao pored lijeve stative i na odmor se otišlo bez pogodaka.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imali su Italijani. Zaza je iz odlične pozicije sa vrha peterca volejom šutirao, no preko gola.

Insigne je u 77. minuti nakon solo prodora sve uradio kako treba, no nakon njegovog šuta lopta je pogodila stativu.

U 84. minuti Hoolahan je imao odličnu priliku, no njegov šut je odbranio Sirigu. No, Sirigu je kapitulirao u 85. minuti susreta. Hoolahan je centrirao, a Brady glavom pogađa za, ispostavit će se, konačnih 1:0.

Italija: Sirigu, Barzagli, Bonucci, Ogbonna, Bernardeschi (Darmian 60'), Sturaro, Motta, Florenzi, De Sciglio (el Shaarway 81'), Zaza, Immobile (Insigne 74').

Republika Irska: Randolph, Coleman, Duffy, Keogh, Ward, Hendrick, McClean, McCarthy (Hoolahan 77'), Brady, Murphy (McGeady 70'), Long (quinn 90').
 

Tagovi:EP 2016

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš