Real Ramosovim golom u 90. minuti izvukao bod u El Clasicu protiv Barcelone

Barcelona i Real Madrid su remizirali u 233. El Clasicu rezultatom 1:1 na prepunom Nou Campu u okviru 14. kola španske La Lige.

Pred početak susreta igrači obje ekipe su odali počast minutom šutnje za preminule igrače brazilskog Chapecoensea, a već u trećoj minuti susreta gosti su tražili kazneni udarac kada je u duelu sa Javierom Mascheranom pao Lucas Vazquez, ali sudija Clos Gomez se nije oglasio.

U desetoj minuti arbitar je također pustio da se igra nastavi nakon što je Sergi Roberto pogodio Sergija Ramosa u ruku, ali je od svega dosuđen samo korner za Katalonce.

U 18. minuti Lionel Messi je šutirao iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, ali je Keylor Navas njegov udarac bez problema odbranio.

Neymar je odlčno prošao po lijevoj strani i asistirao Luisu Suarezu u 21. minuti, no njegov šut je izblokirao Raphael Varane.

Cristiano Ronaldo je u 37. minuti nakon kontre koju je organizovao Luka Modrić šutirao iskosa sa lijeve strane, a Marc-Andre Ter Stegen je loptu odbio u korner. Već u narednoj minuti ponovo je Portugalac bio u prilici, ali je sa desetak metara šutirao pravo u Nijemca.

Nedugo zatim igrači Barce su drugi put na meču tražili penal kada je Jordi Alba napucao Danija Carvajala u ruku u kaznenom prostoru gostiju, no Gomez je odmahnuo i pokazao da se igra nastavi.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Varane je zaprijetio nakon kornera, ali je glavom šutirao direktno u Ter Stegena.

Barca je mogla završiti posao u 68. minuti. Iniesta je odlično organizovao kontru, asistirao Neymaru koji je "slomio" Carvajala, ali je sa pet metara prebacio gol.

U 70. minuti Messi je proigrao Iniestu, koji je šutirao iskosa sa lijeve strane pored gola. Već u narednom napadu Neymar je ponovo bio u prilici, ali je Varane izblokirao njegov pokušaj.

Messi je bio u sjajnoj šansi u 82. minuti, kada ga je uposlio Iniesta, a argentinski čarobnjak je iskosa sa lijeve strane šutirao pored gola Reala.

Barcini promašaji su kažnjeni u 90. minuti susreta. Modrić je ubacio sa lijeve strane, a Ramos je nadvisio Mascherana i zakucao loptu u Ter Stegenovu mrežu za veliki bod.

Barcelona - Real Madrid 1:1

Barcelona: Ter Stegen, Roberto, Pique, Mascherano, Alba, Busquets, Rakitić (Iniesta 60'), Gomes (Turan 78'), Messi, L. Suarez, Neymar (D. Suarez 87'). Trener: Luis Enrique.

Real Madrid: Navas, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Modrić, Kovačić (Diaz 86'), Isco (Casemiro 66'), Lucas, Benzema (Asensio 78'), Ronaldo. Trener: Zinedine Zidane.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš