Real i City bez pogodaka: Hart spašavao Građane u siromašnoj predstavi na Etihadu

Prvi polufinalni okršaj Manchester Cityja i Real Madrida nije ponudio fudbal za pamćenje. Bilo je daleko od toga. Ostalo je 0:0.

Nakon saznanja da će Cristiano Ronaldo zbog povrede ovaj meč posmatrati sa tribina, uvertira za Real Madrid nije bila ohrabrujuća. Posljednji put kada je Portugalac izostavljen iz prve postave, Real je izgubio sa 2:0. To se desilo u uzvratnoj utakmici četvrtfinala u sezoni 2013/14. kada je slavio Dortmund na Signal Iduna Parku, ali su Galacticosi zbog ubjedljive pobjede iz prvog meča (3:0) prošli dalje. Istina, tada je Ronaldo bio na klupi, a ne na tribinama kao večeras. Samo što ni tada nije ulazio na teren.

Galacticosi jesu veliki tim, ali nije daleko od istine ona konstatacija koja kaže da mnogo zavise od Cristiana Ronalda. Ove sezone 77% Realovih pogodaka u Ligi prvaka postigao je ili asistirao Ronaldo. Preciznije, 20 (16 golova i 4 asistencije) od 26 golova.

Otkako je Ronaldo stigao u Real na ljeto 2009. godine, Galacticosi su odigrali 38 mečeva u nokaut fazi Lige prvaka. Večerašnji meč tek je drugi koji je Ronaldo prepustio. Prethodni meč je onaj u Dortmundu koji smo spomenuli.

I posljednji podatak. Bez Ronalda u svim utakmicama Lige prvaka, Real je dobio 50% utakmica. Sa Ronaldom taj procenat iznosi 71%.

Statistika zna prevariti, ali večeras je bila upravu. Vidjelo se da nedostaje Portugalac. Iako Real i sa njim zna odigrati blijedu predstavu, teško se desi da za jedno poluvrijeme ne uputi nijedan udarac u okvir gola protivnka ili da za poluvrijeme uputi tek dva udarca u prvih 45 minuta. I jedno i drugo desilo se u meču na Etihadu.

Uz to, Galacticosi su uglavnom bili u podređenom položaju. Međutim, ni City nije uspijevao kapitalizirati blagu dominaciju ili makar zaprijetiti gostima. Prvih 45 minuta pokazali su fudbal koji nije dostojan polufinala Lige prvaka pa smo tako u 121. meču ovosezonskog izdanja Lige prvaka tek četvrti put vidjeli prvo poluvrijeme koje nije donijelo nijedan udarac u okvir gola. I City i Real igrali su "pod ručnom".

Na početku drugog poluvremena trener Real Madrida Zinedine Zidane u igru je ubacio Jese Rodrigueza, a izveo blaog povrijeđenog Benzemu i time dodatno smanjio kvalitet svog napada. Ipak, Real je u drugom poluvremenu bio opasniji iako su napadčki trio bili Bale, Jese i Lucas.

Prvo je Jese u 71. minuti glavom pogodio prečku, a onda je četiri minute kasnije Bale opasno zaprijetio kada je njegova lopta prošla tik pored lijeve stative Hartovog gola. Sjajnu šansu imao je i Casemiro nakon centaršuta Kroosa iz kornera u 79. minuti, ali Hart je odbranio. Slično je bilo i tri minute kasnije kada je nakon kornera šutirao Pepe.

Navedenih 12 minuta u kojima je Real prijetio bile su najuzbudljivije u ovom meču koji je ponudio poprilično siromašan fudbal. City je zaprijetio u 92. minuti preko De Bruynea koji je šutirao iz slobodnog udarca, ali na kraju je ostalo 0:0 što je rezultat koji nam ne govori mnogo toga pred uzvrat koji je na rasporedu 4. maja na stadionu Santiago Bernabeu. Real će tada biti jači za Ronalda, a to je, vidjeli smo večeras, velika razlika.

Izvor: (Klix.ba)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš