Presedan u Turskoj: Sudija prekinuo meč kako bi igrači i navijači iftarili

Budući da je vrijeme mjeseca Ramazana, mnogi fudbaleri su se našli u problemu kako da poste i pri tome treniraju na uobičajenom nivou budući da se vrijeme iftara poklapa za terminom utakmica, ali čini se da su u Turskoj našli rješenje za taj problem.

Presedan u Turskoj: Sudija prekinuo meč kako bi igrači i navijači iftarili

Kolo prije kraja šampionata u Turskoj sve je poznato. Galatasaray je u direktnom okršaju savladao Istanbul Basaksehir i na taj način stigli do titule prvaka svoje zemlje.

Jučer je odigrana samo jedna utakmica posljednjeg, 33. kola turske Superlig između Konyaspora i Akhisarspora na kojoj su mreže mirovale svih 90 minuta.

Susret je obilježila jedna situacija koju možemo vidjeti samo u Turskoj. Glavni sudija meča Ali Sansalan je odlučio da nakratko prekine susret kako bi igrači, ali i navijači koji poste iftarili.

Ovo je bio susret u kom su se sastala tri bh. igrača. Za ekipu Konye Deni Milošević je odigrao svih 90 minuta, dok je Amir Hadžiahmetović presjedio na klupi.

S druge strane za ekipu Akhisarspora koja je sezonu okončala na posljednjem mjestu čitav susret odigrao bivši reprezentativac naše zemlje Avdija Vršajevi

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš