Posljednja misija u ovoj godini: Barcelona protiv Betisa treba tri gola za novi rekord

Od šest mogućih trofeja u 2015. godini Barcelona je osvojila pet. Klupske vitrine uljepšali su trofejima Kupa Kralja, Primere, Lige prvaka, evropskog Super kupa i Svjetskog klupskog prvenstva, a izmakao im je španski Super kup.

Posljednja misija u ovoj godini: Barcelona protiv Betisa treba tri gola za novi rekord

U finalu Svjetskog klupskog prvenstva gdje je rezultatom 3:0 savladan River Plate, tim Barcelone dosegao je cifru od 176 golova u 2015. godini, a rekord postignutih golova u jednoj kalendardkoj godini iznosi 178 golova i u vlasništvu je Real Madrida koji je prošle godine predvođen Carlom Ancelottijem ostvario takav učinak.

Prethodni rekord postavila je Barcelona 2012. kada je na klupi boravio Pep Guardiola. U toj godini Blaugrana je postigla 175 golova.

U rekordu Real Madrida postavljenom prošle godine najveću ulogu odigrao je trio BBC (Benzema, Bale i Cristiano Ronaldo) koji je postigao 108 od 178 pogodaka Galacticosa što u postotku iznosi 61%.

Trio MSN (Messi, Neymar i Suarez) ove godine postigao je čak 134 od 176 pogodaka Barcelone, odnosno u procentima 76% pogodaka svog kluba.

Pred Barcelonom ostala je još samo jedna utakmica do kraja 2015. godine, a igra se 30. decembra protiv Betisa na Nou Campu. Katalonskom klubu, dakle, za rekord trebaju tri pogotka i sasvim je očekivano da to i ostvare čime bi obilježili svoju dominaciju u ovoj godini.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš