Poljska ostavila Ukrajinu bez bodova i golova

U posljednjem, 3. kolu Evropskog prvenstva u Francuskoj Poljska je minimalnim rezultatom 1:0 savladala Ukrajinu.

Ovim porazom Ukrajina je okončala svoj katastrofalni nastup na Evropskom prvenstvu. Ukrajinci su ostali na dnu tabele sa 0 bodova i 0 postignutih golova u grupnoj fazi, a njihova mreža zatresla se ukupno pet puta na ovom Euru.

Poraz bi vjerovatno bio uvjerljiviji da je Lewandowski na početku meča u četvrtoj minuti uspio šokirati Ukrajince kada je promašio stopostotnu šansu sa manje od 10 metara udaljenosti od Pijatovog gola.

Ukrajinci su svoje šanse imali preko Zozulje, čiji je udarac blokirala odbrana u 10. minuti, i Jermolenka koji je u 17. minuti šutirao pored gola propustivši realizovati obećavajuću priliku.

Najbolju šansu Ukrajina je imala u 49. minuti kada je Zinčenko propustio sjajnu priliku šutiravši preko gola..

Jedini gol na utakmici postigao je rezervista Blaszczykowski u 54. minuti. Krilni igrač Poljske snažnim udarcem sa oko 15 metara matirao je nemoćnog Pijatova.

Do kraja meča Ukrajina je prijetila preko Fedeckog i Rotana, ali oni nisu uspjeli donijeti ni gol ni bod svojoj reprezentaciji.

Ukrajina je tako ostala prikovana na dnu tabele u grupi C, dok je Poljska plasman u osminu finala ostvarila osvojivši drugo mjesto.

Poljska: Fabianski, Cionek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk, Jodlowiec, Krychowiak (Grosicki 71'), Kaputska, Zielinski (Blaszczykowski 46'), Milik (Starzynski 93'), Lewandowski.

Ukrajina: Pjatov; Fedeckij, Kučer, Hačeridi, Butko; Stepanenko, Rotan; Jarmolenko, Zinčenko (Fomenko 73'), Konopljanka; Zozulja (Timoščuk 92').

Tagovi:EP 2016

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš