Pjanić odabrao broj u Juventusu: Nosit ću 5 zbog Zidanea

Miralem Pjanić danas je i službeno na Juventusovom stadionu predstavljen na konferenciji za novinare.

Foto: juventus.com
"Sada kada sam ovdje shvatio sam zašto je bilo teško biti ispred Juventusa. Došao sam ovdje i u službi sam ekipe da ostvarimo velike ciljeve. Juventus uvijek želi pobjeđivati, a želim pomoći da ekipa dođe do šeste titule zaredom", poručio je Pjanić.

Pjanić ističe kako se ne boji konkurencije u ekipi.

"Od početka su me svi prihvatili i poželjeli mi dobrodošlicu. Fudbal je timska igra i važno je da svaki pojedinac zna i razumije to. Juve ima mnogo vrhunskih igrača, ali godinama igraju kao ekipa i to jem ono što ostvaruje rezultate. Ekipa je mnogo važnija od individualaca. Ne bojim se konkurencije, ovdje sam radi ekipe. Pokušat ću igrati što više mogu, ali to moram zaslužiti", rekao je Pjanić.

Našeg reprezentativca mnogi porede s legendarnim Andreom Pirlom.

"Počastvovan sam, ali Pirlo i ja igramo drugačije. On je bio najbolji vezni igrač u Italiji gdje god je igrao, nadam se da će se i o meni tako govoriti".

Iako Pjanić smatra da je po stilu igre drukčiji od Maestra, dodao je jednu sličnost.

"U Lyonu sam radio s majstorom za slobodne udarce Juninhom, ali ja usavršavam svoju tehniku šutiranja. Kao i Pirlo, znam važnost slobodnih udaraca. U ekipi imamo i drugih igrača koji odlično izvode slobodnjake i sigurno je da ćemo svi šutirati po potrebi", dodao je Pjanić koji se ne boji derbija protiv Rome.

"Bit ću sretan kada budem igrao na Olimpicu jer sam tamo proveo pet predivnih godina. Za mene će to biti posebna utakmica jer mi je bilo teško napustiti Rim. Ipak, mislim da sam otišao u pravi klub", kaže Pjanić koji će nositi broj 5 u Juventusu, a razlog je poprilično očigledan.

"U Romi sam nosio broj 15, ali u Juventusu je on već zauzet. Moj idol Zidane je nosio broj 5 u Realu i zbog toga ću ga i ja nositi u Juventusu", rekao je Pjanić.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš