Pjanić branio Džeku nakon što ga je izviždala rimska publika

Veznjak bh. reprezentacije i talijanske Rome Miralem Pjanić govorio je za talijanske medije nakon još jednog razočaravajućeg rezultata njegove ekipe.

Pjanić branio Džeku nakon što ga je izviždala rimska publika

Naime, Roma je danas u okviru Serije A na domaćem terenu odigrala 1-1 sa Hellas Veronom. Trenutno su peti na tabeli Serije A, što je ispod svih očekivanja.

Pjanić smatra da Romi u ovom trenutku nedostaje samopouzdanja iako je ekipa radila vrijedno tokom sedmice.

"Na treninzima je bio veliki intenzitet, ali problem na današnjoj utakmici nije bila fizička nespremnost, jer smo stvarali šanse cijelim tokom meča", kazao je Pjanić.

Dodao je da se ostatak ekipe Rome mora bolje povezati sa napadačima, a govorio je i o saigraču iz reprezentacije Edinu Džeki koji je danas bio izviždan od rimske publike. Pjanić je stao u njegovu odbranu.

"Svi nogometaši prolaze kroz tako teške trenutke. Džeko pomaže u kreiranju šansi, ali ne može iz neke od šansi da postigne gol. Njemu u ovom trenutku nedostaje malo sreće, ali on je sjajan igrač koji će uskoro opet postizati golove", zaključio je Pjanić.

Istakao je da je samo pitanje vremena kada će se ekipa vratiti na pravi put. Osvrnuo se i na naredni meč protiv Juventusa.

"Juventus se vratio u borbu za titulu, a učinili su to veoma brzo nizom pobjeda. Pokušat ćemo pobijediti u narednom susretu", rekao je Pjanić.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš