Pirlo: Želim igrati na Euru, motiviran sam

Andrea Pirlo je proteklog ljeta prešao iz Juventusa u New York City, što mu je smanjilo šanse za nastup na Euru u Francuskoj naredne godine. Posljednji put sa reprezentacijom je bio u septembru, kada je odigrao meč protiv Malte i sa klupe gledao meč protiv Bugarske.

(Foto: EPA)

Ipak, 36-godišnji veznjak se nada da će ga selektor Italije Antonio Conte uvrstiti na listu igrača koji će predstavljati Italiju na Evropskom prvenstvu.

"Još nije vrijeme da stanem. Još uvijek zaista želim igrati. Postoje šanse da igram na Euru, ali to zavisi od mene i od toga šta ću pokazati na terenu. Vrlo sam motiviran i postavljat ću treneru teška pitanja do posljednjeg momenta", kazao je bivši veznjak Brescie, Milana, Intera i Juventusa, te dodao da ne planira mijenjati sredinu dok ne odradi ugovor s New York Cityjem do kraja.

Pirlo nastupa za novi tim MLS-a New York City koji je u vlasništvu čelnika Manchester Cityja. U premijernoj sezoni u MLS-u New York City nije uspio izboriti play-off, a pored Pirla u ovom klubu igraju Frank Lampard i David Villa.

Izvor: (Klix.ba)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš