Pique donio pobjedu Španiji nad neugodnom Češkom

Španija je sa minimalnih 1:0 savladala Češku u prvom kolu grupe D. Strijelac odlučujućeg gola bio je Gerard Pique u 87. minuti susreta.

Na početku susreta Česi su, iznenađujuće, uspostavili terensku dominaciju i u nekoliko puta ozbiljno zaprijetili Špancima, no bez udarca u okvir gola.

Prvu veliku priliku na meču imali su Španci u 16. minuti. Nakon Juanfranovog centaršuta s desne strane Morata je prvi stigao do lopte, no šutirao je u dobro postavljenog Čecha.

U 29. minuti Morata je ponovo u prilici. Sjajno se oslobodio svog čuvara i šutirao, no Čech krajnjim naporom izbacuje loptu u korner.

Čech se istakao i u 40. minuti susreta. Jordi Alba je izašao sam na njega, no golman Arsenala je bio nesavladiv. U nastavku akcije Čech je bio uspješniji i od Silve.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu imali su Česi u 45. minuti, kada je De gea bez problema odbranio Necidov šut s vrha kaznenog prostora.

Na početku drugog poluvremena Španiju su centrimetri dijelili od vodstva. Nakon Iniestinog fenomenalnog pasa Morata je pokušao pronaći Fabregasa, no ispred veznjaka Chelseaja je uklizao Hubnik i pogodio stativu svog gola.

Nakon kornera u gužvi na petercu najbolje se snašao Ramos, no njegov šut je izblokiran.

Česi su svoju prvu priliku u drugom poluvremenu imali u 58. minuti. Krejči je centrirao iz slobodnog udarca s desne strane, a Hubnikov šut brani De Gea.

Iniesta je u 60. minuti pokušao sa dvadesetak metara ugroziti Čechov gol, no udarac je bio preslab i češki golman nije imao problema da ga odbrani.

Gebre Selassie je nakon kornera u 62. minuti šutira glavom, De Gea je već bio savladan, no sa gol-linije loptu je izbio Fabregas.

Španci su do pobjedonosnog gola stigli u 87. minuti. Iniesta je sjajno pronašao Piquea koji glavom matira nemoćnog Čecha.

Česi su do boda mogli u sudijskoj nadoknadi, no Daridin šut je odbranio De Gea i donio pobjedu svojoj ekipi.

Španija: David De Gea, Juanfran, Gerard Pique, Sergio Ramos, Jordi Alba, Cesc Fabregas (Thiago Alcantara 70'), Sergio Busquets, Andres Iniesta, David Silva, Alvaro Morata (Aritz Aduriz 62'), Nolito (Pedro 82').

Češka: Petr Čech, Pavel Kaderabek, Tomaš Sivok, Roman Hubnik, David Limbersky, Vladimir Darida, Jaroslav Plašil, Theodor Gebre Selassie (Josef Šural 86'), Tomaš Rosicky (David Pavelka 88'), Ladislav Krejči, Tomaš Necid (David Lafata 75').

Tagovi:EP 2016

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš