Pet fudbalera za koje niste znali da su muslimani

Da vjera u sebe donosi dobre rezultate svakako je činjenica no da i da vas religija vodi na put da budete uspješniji ili barem mirniji dokaz su ovi igrači koji prije svake utakmice imaju svoje rituale.

Paul Pogba - Juventus/France

Pogba  je dolaskom u Juventus 2012. godine uspješno odbranio tri naslova šampiona Italije u nizu. Ono što je zamiljivo Manchester je pustio igrača u redove "stare dame" , gdje su smatrali nepotrebnim, no svojim zalaganjem je dokazao suprotno. U medijskim izjavama često iznosi kako mu je islam pomogao u svakoj odluci

Bacary Sagna - Manchester City

Mnogi slavni igrači ne uspijevaju se nositi dobro sa teretom slave stoga pronalaze religijski put koji često biva miran i doprinosi strpljenju koje igračima nekad i presudan. Da je vjera bitna u svakoj odluci dokazuje i ovaj igrač.

Slika koju je objavio na internetu obišla je svijet i ostavile ljude koji ga prate u smiraju.

Na njoj je ispisano slijedeće:
 
- Želim da se zahvalim Bogu na lijepom životu, zdravlju, jer sam okružen s divnim ljudima, mogu da vidim, hodam i pričam, i na tome što sam se rodio kao MUSLIMAN. ELHAMDULILLAH.-


Medhi Benatia - Bayern München

Ovaj igrač često prije samo početka utakmice obavlja svoj prepoznatljiv vjerski ritual. Da ga vjera u svemu prati dokazuje njegovo strpljenje i želja za uspijehom. ističe kako je vjera jedini put koji vodi ka ispravnosti i rješavanju ovog sveopšteg kaousa u kojem se nalazimo.

Eden Hazard- Chelsea

Ovaj uspješni igrač koji čak i u 83. minuti uspijeva iznenaditi svoje vjerne fanove često navodi da je vjera razlog njegovoj strpljivosti i mogućnosti da bude miran na terenu. ističe kako je vjera put koji svi trebamo slijediti bez obzira na koji na cilj vodili, u tome je spas u tome je ispravnost.

Xherdan Shaqiri - Stoke City

Ovo je igrač koji ne krije svoju zahvalnost prema Bogu. U javnosti ne krije svoje religijsko opredjeljenje čak se i ponosi što je pripadnik islama i što je zahvaljujući tome upješan danas. Svaka molitva je bitna ukoliko u njoj pronađete mir i put ka dobrome.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš