Permutacije na klupama: Guardiolu mijenja Ancelotti, u strahu Pellegrini, Mourinho i Van Gaal

Naredne sedmice saznat ćemo konačnu odluku da li Pep Guardiola odlazi s klupe Bayerna iz Minhena. Jasno, ukoliko odluči otići, to će se desiti tek na kraju sezone, ali nagovijestit će mnoge promjene.

Permutacije na klupama: Guardiolu mijenja Ancelotti, u strahu Pellegrini, Mourinho i Van Gaal
Svjetski mediji poput Marce i Daily Maila tvrde da će Guardiola napustiti kormilo njemačkog prvaka na kraju sezone, a da će na njegovo mjesto doći Carlo Ancelotti koji je bez posla nakon što je na kraju prošle sezone napustio Real Madrid. Međutim, u opcijama je i Joachim Low, selektor Njemačke.

Pretpostavlja se da će Guardiola preuzeti Manchester City koji planira španskom treneru dati najveću platu u Premiershipu u odnosu na ostale trenere. U nebeskoplavom dijelu Manchestera vjeruju da bi dolazak Guardiole privukao i velika fudbalska imena, a novca imaju pošto su nedavno potpisali ugovor sa Kineskim konzorcijem čime su postali imućniji za 265 miliona funti.

Manchester Cityju veliku pomoć može ponuditi i činjenica da je njihov sportski direktor Txiki Begiristan koji je sa Guardiolom radio u Barceloni, a tu je i Ferran Soraino koji je također jaka veza.

Ipak, Manchester City nije jedini klub koji želi Guardiolu. Chelsea je u velikoj krizi i Roman Abramovič bi navodno želio vidjeti Guardiolu na klupi, ali u toj utrci kaska za Cityjem isko kao i Manchester United koji izbjegava javno iskazati interes zbog toga što nisu ubjeđeni da mogu nadjačati ljutog rivala u toj borbi.

Kako god, Manuel Pellegrini, Jose Mourinho i Louis Van Gaal se ne mogu osjećati komforno u ovoj situaciji. Pogotovo Mourinho kojem ostanak na klupi nije siguran i u slučaju da Guardiola ne dođe na Stamford Bridge. Čak štaviše, Portugalac bi mogao i ranije napustiti klupu Plavaca.

Izvor: (Klix.ba)

Vezani članci

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš